8 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro – Match Race regata

Sa jednog od ranijih Match Racea
Sa jednog od ranijih Match Racea

Već tradicionalno „Match Race” takmičenje u jedrenju u organizaciji Porto Mon tenegro Yacht Club-a, održaće se vikend, od 20. do 22. marta na jedrilicama klase BLU26.

“Ovo takmičenje predstavlja dobru šansu za sve lokalne jedriličare da odmjere snagu sa profesionalnim evropskim timovima, a rok za prijavu bio je 13. mart. Pored novčanih nagrada, pobjednički tim dobija i besplatno učešće na Inter Club Match Race-u, koji će biti održan od 17. do 19. aprila.”- saopšteno je juče tim povodom iz Porto Montenegra. Po prvi put u Crnoj Gori, ovo Match Race takmičenje se održava na visokoj skali, koje je jedriličarima poznato kao grading form 3 što znači da će se učestvovanje na regati bodovati na ISAF listi (listi Međunarodne jedriličarske federacije).

“Match race”, odnosno tzv. dvobojsko jedrenje iz godine u godinu u Tivat dovodi sve bolja jedriličarska imena. Ove godine na regati će učestvovati poznati hrvatski jedriličar Tomislav Bašić koji je rangiran kao 18. na svjetskoj Match Race ljestvici. Pored njega, na regati će učestvovati još nekoliko imena koja su upisana ISAF (International Sailing Federation -Međunarodna jedriličarska federacija) tabeli.

Regata
Regata

Po drugi put, ovogodipni tivatski Match Race će uljepšati ženska posada iz JK “Frapa” iz Rogoznice kod Šibenika, koja se moze pohvaliti sa skorašnjim uspjehom. Naime, ova posada koju čine pripadnice ljepšeg pola, na čelu sa skipericom Tihanom Tadinac, pobjednice su prve hrvatske ženske regate “Povjesni mediteranski skup žena” koja je održana prethodne subote u viškoj luci, u organizaciji viškog Jahting kluba “Hoste”.

Porto Montenegro Yacht Club će na tivatskoj regati imati i svoj tim koji će uz jaku konkurenciju imati i privilegiju, da se nadmeće uz velika imena svjetskog jedriličarstva.

Takmičenje će suditi internacionalne sudije Neven Baran (Hrvatska) i Lorenz Walch (Njemačka).

Najčitanije