Porto Montenegro finansirao renoviranje školske biblioteke

Renoviranje biblioteke
Renoviranje biblioteke

Kompanija Adriatic Marinas finansirala je renoviranje biblioteke u OŠ Drago Milović u vrijednosti od skoro 6.000 eura, čime je vrijedan fundus knjiga ove institucije dobio novu multi-medijalnu dimenziju i funkciju za kvalitetne obrazovne sadržaje učenika ove škole.

“Kao predstavnici glavnih privatnih investitora u ovom gradu, kroz različite aktivnosti ulažemo u kvalitet obrazovanja i promovišemo znanje – intelektualni kapital je najvrijedniji kapital lokalne zajednice. Vjerujem da će nova školska multimedijalna biblioteka biti samo jedan od sadržaja u formalnom i neformalnom obrazovanju učenika, gdje će „ritual čitanja“ dobiti novu vrijednost svakodnevice i odrastanja u kojem je znanje moć”, istakla je PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata, na književnoj večeri U početku bješe riječ koja je organizovana povodom otvaranja vrata biblioteke u novom izdanju.

Književno veče
Književno veče

Opremanje biblioteke podrazumijevalo je radove na svim tehničkim sadržajima, od bibliotekarskog enterijera i mobilijara za kvalitetnu postavku knjiga, do multimedijalnih sadržaja za podršku u procesu prezentacije i učenja, ali i kreativnih sadržaja sa citatima i portretima pisaca koji su obilježili lokalnu, crnogorsku i svjetsku književnost.

“Obasjani ljepotom riječi koje su oduvjek svuda oko nas, mirisom knjiga koje nas golicaju da ih prelistamo i pročitamo, željom da kažemo ili čujemo nešto lijepo, povod je sjajne saradnje Porto Montenegra i OŠ Drago Milović  – od biblioteke, pa do rekonstrukcije područne školske jedinice OŠ Drago Milović u Donjoj Lastvi, renoviranja i opremanja kabienta za muzičku Kulturu u centralnoj zgradi, donacije kompjutera i štampača”, kazala je direktorica OŠ Drago Milović Ružica Lazarević.

Književno veče
Književno veče

U sklopu književne večeri koja je održana ovim povodom, svoju poeziju, ali i isječke iz književnih djela, čitali su talentovani učenici OŠ Drago Milović, ali i malo stariji poput Dragana Todorovića i Desanke Bulajić koji se kroz svoje pisane riječi i djela vraćaju ovoj instituciji.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.