7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro finansirao opremanje kabineta geografije u SMŠ Mladost u Tivtu

Renovirani kabinet
Renovirani kabinet

Kompanija Adriatic Marinas nastavlja da unapređuje kvalitet obrazovanja u lokalnoj zajednici, te je pred kraj 2016.godine finansirala renoviranje kabineta geografije u Srednjoj mješovitoj školi Mladost iz Tivta.

Opremanje kabineta geografije u vrijednosti od 5.000 EUR podrazumijevalo je potpuno uređenje kabineta, kupovinu novog mobilijara za izvođenje nastave i vježbi iz geografije, uz IT opremu, „pametne table“ i multimedijalne geografske enciklopedije i atlase, čime će kabinet geografije imati najsavremeniju opremu u školi.

Predstavnici škole i Adriatic Marinas
Predstavnici škole i Adriatic Marinas

Porto Montenegro i ovim činom pokazuje da je osvjedočen prijatelj naše škole, jer je ova donacija za što uspješnije izvođenje nastavnog procesa postala svojevrsna tradicija. Njihova namjera za unapređenjem obrazovanja u našoj školi obavezuje profesore i učenike da proces sticanja znanja i vještina bude što efikasniji,  istakla je direktorka Srednje mješovite škole Mladost Jovanka Vujačić.

Od početka saradnje Porto Montenegro je školi u više navrata darivao tehničku i informatičku opremu, ali i finansirao opremanje kabineta hemije i fizike, a sad i geografije.

Kao predstavnici glavnih investitora u ovom gradu, već godinama prepoznajemo Tivat kao grad budućnosti, te zbog toga ulažemo u kvalitetno obrazovanje – osim kabineta geografije u SMŠ Mladost, nedavno smo renovirali i biblioteku u OŠ Drago Milović. Ukupna vrijednost stipendija i donacija u obrazovanje u lokalnoj zajednici samo tokom ove kalendarske godine iznosila je preko 100.000€ – cilj svih projekata je podrška učenicima u njihovom daljem formalnom i neformalnom obrazovanju, istakao je PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

 

Najčitanije