8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro donirao 25.000 eura obrazovnim institucijama Tivta

Kabinet engleskog jezika SMŠ Mladost

Projekat društveno-odgovornog poslovanja kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro „Zajedno za zajednicu“ za početak školske godine dobio je novu dimenziju, u čijoj je realizaciji poseban akcenat stavljen na podršku lokalnim obrazovnim institucijama- saopšpteno je danas iz te kompenije.

Ukupna vrijednost investicija Porto Montenegra u potpuno renoviranje učionica u vrtiću Bambi, OŠ Drago Milović i u SMŠ Mladost iz Tivta  za ovo polugodište iznosi preko 25.000€.

„Kao predstavnici glavnih privatnih investitora u ovom gradu, kroz različite aktivnosti ulažemo u kvalitetno obrazovanje i promovišemo znanje, jer je intelektualni kapital najvrijedniji kapital lokalne zajednice. Konkretna uspješnost ovog projekta nije „mjerljiva“ cifrom koju darujemo, ali dokazuje našu satisfakciju tokom ulaganja u formalno i neformalno obrazovanje. Najveći benefit koji jedna kompanija može da daruje zajednici u kojoj djeluje je njeno investiranje u obrazovanje i motivisanje mladih ljudi“- istakao je PR i Marketing menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Na inicijativu Savjeta roditelja područnog odjeljenja JPU Bambi u Donjoj Lastvi, finansirana je adaptacija prijemne prostorije, ulaza i svlačionica.

Donacija u vrtivu Bambi

„Sjajno je što je Porto Montenegro podržao dobru ideju i omogućio da prostor u kojem borave naša djeca učinimo ljepšim i konfornijim. Za svaku pohvalu je i njihova otvorenenost za sve ideje koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života u Tivtu“ istakla je direktorica tivatskog vrtića Jasna Vujović.

Renoviranje kabineta likovne umjetnosti u OŠ Drago Milović podrazumijevalo je obnovu parketa, krečenje zidova, klimatizacija, kao i nabavku mobilijara za izvođenje nastave iz ovog predmeta: osmougaonih stolova, izrada vodootpornih polica i štafelaja. Ovaj kreativni kutak dobio je novu dimenziju na oduševljenje svih učenika.

„Porto Montenegro je dugogodišnji prijatelj škole, koji pomaže unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja od najranijih školskih dana. Tako je u prethodnom periodu renovirana školska biblioteka koja je sada multimedijalni savremeni prostor, opremljen je kabinet muzičkog, sređene IT učionice“- istakla je direktorica OŠ Drago Milović Ružica Lazarević.

Renoviran kabinet likovnog OS Drago Milovic

SMŠ Mladost od juče ima zavičajnu biblioteku i renoviran kabinet engleskog jezika – adaptacija starog arhiva sa novim policama za knjige, TV-om i multimedijalnim sadržajima, stvorila je novo mjesto za rad nekih izbornih predmeta, vannastavnih aktivnosti i radionica. Adaptacija kabineta engleskog jezila podrazumijevala je standardno renoviranje instrastrukture kabineta, i opremanje i sa školskim mobilijarom: klupe i stolice, profesorska katedra, multimedijalni sadrzaji, među kojima je i pet tableta za dinamične obrazovne jedinice na engleskom jeziku.

„Ova donacija doprinijeće podizanju nivoa kvaliteta izvođenja nastave negleskog jezika, a primjenom informatičke opreme, pružiće se mogućnost nastavnicima i učenicima da engleski jezik uče uz upotrebu savremene tehnologije. Samim tim će se podići nivo znanja i širenje jezičke kulture, kao i kvalitetnio usvajanje kulturnih i istorijskih obilježja različitih jezika. Nadamo se da će se ova veoma uspješna saradnja sa Porto Montenegrom nastaviti kroz realizaciju drugih projekata, a sve u cilju podizanja kvaliteta uslova rada u školi“- kazala je direktorka sSMŠ Mladost, Jovanka Vujačić.

Najčitanije