Porto Montenegro – Donacija za obnovu vrtića u Obrenovcu

Photo. Boka News
Photo. Boka News

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro, potpisala je danas ugovor o donaciji 10.000 eura sa Predškolskom ustanovom “Perka Vićentijević” iz Obrenovca, čijih je pet područnih jedinica pretrpjelo ogromna oštećenja i trpi teške posljedice uzrokovane majskim poplavama u Srbiji.

Jedan od njih je i vrtić Veseljko koji je 11 dana bio pod vodom, a visina vode dostizala je do 1.7m. Ovo obdanište, površine 1.418 kvadtarnih metara, prije poplava pohađalo je više od 250 mališana. Donacija će biti usmjerena ka nabavki neophodnosti za ovaj vrtić.

Sanacija i nastavak rada obrazovnih ustanova koje su oštećene ili uništene u poplavama, veoma je važan uslov za uspostavljanje svih aktivnosti koje čine život u jednom gradu. Obrenovac je grad koji je pretrpio najveću štetu tokom majskih poplava. Ovo je dugoročan projekat, i vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima, uspjeti da normalizujemo stanje u svim područnim jedinicama, poručuju iz PU “Perka Vićentijević”.

VrticOvom donacijom kompanija Adriatic Marinas nastavlja svoj društveno-odgovorni angažman prema institucijama kojima je pomoć potrebna, posebno kada je u pitanju dobrobit najmlađih. Vrtić PU “Perka Vićentijević” odabran je zahvaljujući preporuci Američke privredne komore iz Podgorice, čiji je kompanija Adriatic Marinas član.

 

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.