8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro – do sada uloženo 479 miliona eura

Porto Montenegro

Finansijski efekti od realizacije projekta Porto Montenegro u posljednjem kvartalu ove godine iznose 7.894.000 eura –  naviodi se u Informaciji o realizaciji prioritetnih projekata iz oblasti turima za period oktobra-decembra 2017., a koju je usvojila Vlada.

Kompanija Adriatic Marinas koja  vodi razvoj nautičko-turističkog centra Porto Montenegro u Tivtu, u oktobru je počela izgradnju druge faze rezidencijalnog kompleksa Regent Pool Club Residences, odnosno stambeno-poslovnog objekta nazvanog Baia, kao i gradnju još jedne manjeg rezidencijalno-poslovne zgrade, istočno od tog objekta. Obje nove zgrade prema dinamičkom planu, trebalo bi da budu završene do početka ljeta 2019.godine. U završnoj fazi je i izgradnja nove moderne trafostanice 110/35kV „Porto Montenegro“ u sjevernom dijelu tog kompleksa, a koja će biti opremljena, završena i pušena u pogon u prvom kvartalu 2018.

U Vladinoj informaciji stoji i da je na projektu Porto Montenegro u kompanijama čiji je osnivač Adriatic Marinas, trenutno radno angažovano 358 zaposlenih od čega su 77 odsto crnogorski državljani, a 23 odsto stranci. U službi obezbjeđenja tivatskog nautičko-turističkog centra radi još 59 radnika kompanije „Securitas“. Vlada tvrdi da u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima u marini tokom zime radi oko 250 zaposlenih, dok je prosječan broj zaposlenih na jahtama koje ovdje zimuju oko 160.

Regent Porto Montenegro

„Ukuopni finasijki efekti od realizacije projekta Porto Montenegro do sada iznose 479 miliona eura, što je više od ukupno planiranih 450 miliona. Do sada je ovdje realiziovano ukupno 308 miliona eura kapitalnih investicija i 171 milion eura operativnih troškova.“- piše u Vladinom dokumetu.

Izvor:S.L

Najčitanije