14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro u 2016. donirao 100.000€ za obrazovanje u lokalnoj zajednici

Stipendisti za članove posade jahti sa mentorima
Stipendisti za članove posade jahti sa mentorima

Projekat društveno-odgovornog poslovanja kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro Zajedno za zajednicu ove kalendarske godine dobio je novu dimenziju, u čijoj je realizaciji poseban akcenat stavljen na podršku lokalnim obrazovnim institucijama i stipendiranju najboljih studenata. Ukupna vrijednost stipendija i donacija u obrazovanje u lokalnoj zajednici ove godine iznosio je preko 100.000€.

Kao predstavnici glavnih privatnih investitora u ovom gradu, kroz različite aktivnosti ulažemo u kvalitetno obrazovanje i promovišemo znanje – intelektualni kapital je najvrijedniji kapital lokalne zajednice. Konkretna uspješnost ovog projekta nije „mjerljiva“ cifrom koju darujemo, ali dokazuje našu satisfakciju tokom ulaganja u formalno i neformalno obrazovanje – najveći benefit koji jedna kompanija može da daruje zajednici u kojoj djeluje je da to isto znanje valorizuje kroz mogućnost da u toj istoj kompaniji mladi lokalci dobiju šansu da stiču poslovno iskustvo, istakla je PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata.

Stipendiju Porto Montenegra u vrijednosti od 25.000€ na američkom koledžu RIT Croatia iz Hrvatske dobila je mlada Tivćanka Jovana Ivanović, na stručnim diplomskim studijama International Hospitality and Service Management u Dubrovniku. Porto Montenegro će i sljedeće godine stipendirati novog lokalnog talenta, kao i nastaviti sa Jovaninom godišnjom stipendijom.

Marina Porto Montenegro je u oktobru ove godine dodijelila četiri stipendije u vrijednosti od ukupno 50.000€ za buduće nautičare iz Crne Gore – Tivćani Andrej Đokić, Stefani Račić, Marko Jokanović, kao i Nikola Laketić iz Podgorice, pohađaju intenzivnu obuku internacionalnog programa Rojal Jahting Asocijacije. Cilj prve obuke za članove posade na superjahti, je da mladim ljudima iz Crne Gore pružimo teorijsko i praktične vještine koje će ih na najbolji način kvalifikovati za rad na superjahtama u Crnoj Gori, ali i na međunarodnom tržištu rada, istakao je tim povodom direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.

Renoviranje biblioteke
Renoviranje biblioteke

Ovog novembra svečano je otvorena renovirana biblioteka OŠ Drago Milović, čime je školski vrijedni fundus knjiga dobio i novi bibliotekarski enterijer i multi-medijalnu dimenziju u vrijednosti od 6.000 EUR, a tokom decembra biće završeni i radovi na potpunom renoviranju kabineta geografije u SMŠ Mladost. Opremanje kabineta geografije podrazumijeva radove na svim električnim instalacijama, parketu, krečenju zidova, kupovini novog kabinetskog mobilijara za izvođenje nastave i vježbi iz geografije, uz IT opremu, „pametne table“ i multimedijalne geografske enciklopedije i atlase, čime će kabinet geografije imati najsavremeniju opremu u školi.

Kompanija Adriatic Marinas dokazuje i ovim činom da je osvjedočen prijatelj naše škole jer ova donacija za što uspješnije izvođenje nastavnog procesa nije prva, već treća po redu, i može se nazvati tradicijom. Njihova namjera za unapređenjem obrazovanja u našoj školi prija i obavezuje nas profesore i učenike da proces sticanja znanja i vještina bude efikasniji,  istakla je direktorka Srednje mješovite škole Mladost Jovanka Vujačić.

Dječija nedjelja
Dječija nedjelja

Finansijske temelje za organizaciju radionica i seminara u Muzičkoj školi Tivat, dala je kompanija Adriatic Marinas, čime se nastavlja saradnja koja traje već duži niz godina. Sa NVO Djeca Tivta je uvjek zadovoljstvo sarađivati u realizaciji Dječje nedjelje, ali i u podršci realizacije projekta Malim školama u pohode. Šesti ciklus besplatnog kursa engleskog jezika Engleski u turizmu je u toku i preko stotinu polaznika je raspoređeno u grupe po nivoima znanja i starosne dobi. Prethodnih pet kurseva uspješno je završilo preko 250 mještana Tivta.

Prema planovima kompanije Adriatic Marinas za narednu kalendarsku godinu, saradnja sa preko 60 lokalnih kulturnih, edukativnih, zdravstvenih, sportskih institucija i njihovih inicijativa na području opštine Tivat i Boke Kotorske se nastavlja, u cilju što kvalitetnijeg života lokalne zajednice u kojoj djeluje.

Najčitanije