10 C
Kotor

Slušaj online radio

Porodica Medin najavljuje građanski protest

N. Medin
Nemanja Medin

Porodica Nemanje Medina, koji je nestao 8. jula, pozvala je nadležne organe da ih upoznaju sa činjeničnim stanjem u postupku istrage. Najavljuju građanski protest u znak nezadovoljstva zbog do sada (ne)učinjenog u rasvetljavanju ovog slučaja.

U Javnom pozivu upućenom predsjedniku skupštinskog Odbora za bezbjednost Mevludinu Nuhodžiću, vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, Ministarstvu unutrašnjih poslova, direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću i načelniku Centra bezbjednosti Bar Milošu Raduloviću, porodica napominje da je prošlo više od dvije sedmice da im se niko od subjekata zaduženih za utvrđivanje činjenica i razloga Nemanjinog nestanka i njegovog pronalaženja nije obratio.

“Izražavamo veliku zabrinutost i nezadovoljstvo zbog ovakvog odnosa prema nama, a sve više i sumnju, da se uopšte ulažu napori u rasvetljavanju ovog slučaja.

Našem strpljenju, i do sada iskazanoj nadi u aktivnosti državnih organa, dolazi kraj.

Najavljeno prikupljanje dokaza i “sklapanje kockica” očigledno ne daje nikakve rezultate, uz po našem dubokom uvjerenju, značajne propuste u samom postupku.

Iz gore navedenih razloga najhitnije pozivamo nadležne organe da nas upoznaju sa činjeničnim stanjem u postupku istrage povodom nestanka Nemanje Medina.

Naglašavamo da nemamo pretenzije za bilo kakvim ucjenama, ali zbog ogorčenosti bićemo primorani da najavimo građanski protest u znak nezadovoljstva zbog do sada učinjenog ili neučinjenog”, navodi se u saopštenju porodice Medin.

Najčitanije