8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Porodica Katurić osvojila četiri priznanja na svjetskoj filatelističkoj izložbi u Brazilu

Filatelistička izložba Toma Katuriča u PM

Porodica Katurić, poznati filatelisti iz Kamenara osvojili su četiri nagrade na svjetskoj filatelističkoj izložbi u glavnom gradu Brazila “Brazilija 2017”.

Kolekcija “Poštanska istorija Boke Kotorske 1809-1875” osvojila je zlatnu medalju, “Pisma bokeških pomoraca 1830-1890.” osvojila je veliku pozlatu, a kolekcija “Okupacija Boke i Crne Gore 1941-1944.” dobila je pozlatu. Kolekcija “Pisma sa ratnih brodova austrougarske flote 1914-1918.” dobila je srebrnu medalju .

Na izložbi u Braziliji koja održana u modernom Centru za konvencije, predstavilo se preko 500 kolekcionara iz 70 zemalja i 200 izlagača literature.

Tomo Katurić je na konferenciji za novinare kazao da je u Brazilu bio i promoter Herceg Novog i Crne Gore, jer je odnio veliki broj turističkih prospekata i brošura, iako je put u Brazil u učešće na prestižnoj filatelističkoj smotri sam finasirao.

Iako se za pomoć obraćao i lokalnoj upravi, ističe, da čak ni odgovor nije dobio.

Katurić je uručio profesoru Lazaru Seferoviću srebrnu medalju koju je njegova monografija “Zlatni filatelista koji je osvojio svijet – Tomo Katurić” dobila za literaturu na filatelističkoj izložbi u Indoneziji.

Izvor:S.K.

Najčitanije