16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Popucali vodomjeri, zaledile pumpe…

Zima
Zima

Zbog havarije pumpe na sistemu centralnog grijanja uslijed izuzetno niskih temperatura, glavni objekat Javne predškolske ustanove “Bambi” u centru Tivta  ostao je  bez grijanja.

Stoga su u tom vrtiču danas za zagrijavanje prostorija koristili uljne radijatore i kvarcne peći koje su dopremili iz područne jedinice u Lastvi.

Direktorica vrtića, Jasna Vujović kazala je da je pumpa demontirana i odnesena na opravak ovlašćenom serviseru, pa se očekuje da će problem sa grijanjem biti brzo riješen. U područnoj jedinici u Donjoj Lastvi koja inače, ne radi tokom zimskog raspusta, juče je upaljeno centralno grijanje da bi se objekat pripremio za prelazak mališana iz centralnog vrtića u srijedu. Djeca će u Lastvi boraviti dok se ne popravi system centralnog grijanja u glavnom objektu vrtića.

Problema sa sistemom za centrano grijanje danas je bilo i u zgardi Opštine Tivat na Trgu magnolija gdje su se ponovno pokazale tehničke manjkavosti koja od početka prate taj sistem postavljen prije šest godina kada je nova zgrada Opštine i napravljena. Dok čekaju servisera iz Podgorice koji bi konačno trebao da riješi problem sa toplotnim pumpama i vazduhom zarobljenim u cijevnom sistemu, zaposleni u Opštini jčee su se improvizovano grijali uljnim radijatorima i kvarcnim grijalicama.

Danas u Tivtu
Danas u Tivtu

Ekstremno niske temperature vazduha u kombinaciji sa jakom burim, učinile su da su u kućama brojnih Tivćana zaledile vodovodne cijevi i popucalui vodomjeri.

Vodomjer
Vodomjer

Prema riječima direktora preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Tivat Alena Krivokapića, samo u protekla dva dana njihove tehničke ekipe su zamjenile čak 162 zamrznuta vodomjera, što se  ne pamti u dosadašnjoj istoriji tivatskog Vodovoda.

Cvijeće
Cvijeće

Pored dosadašnje četiri, danas je na teren poslata i peta ekipa jer je ogroman broj građana suočen sa ovim, za Tivat krajnje neuobičajenim problemom sa vodovodnim instalacijama.

Izvor:S. L.

Najčitanije