10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Popović: Vlada mora da pomogne, jer očigledno da mi iz Kotora ne znamo da riješimo tu situaciju

Kotor saobraćajna gužva
Kotor saobraćajna gužva

U sklopu pemijerskog sata u  koji je juče održan u Skupštine Crne Gore, poslanik Andrija Popović(LP) pozvao je Vladu Crne Gore da pomogne riješavanju saobraćajnih problema u Kotoru.

„Sada su svi bezbjedni u Kotoru jer auta ne mogu voziti brže od dva klilometra  na sat, od tunela Vrmac do Dobrote je nekih 3 – 4 kilometra udaljenosti i ne može se proći ispod sat vremena. U jezgri ispred ulaza u Stari grad imamo pet pješačkih prelaza na nekih 150 metara. Turisti sa kruzera nagrnu i tu se mora saobraćajna policija angažovati više. Krivica za sve to je uglavnom na Opštini Kotor i na mene koji sam bio ranije u opštini.

Vlada mora da pomogne, jer očigledno da mi iz Kotora ne znamo da riješimo tu situaciju, koja je svakim danom sve gora“ – kazao je Andrija Popović.

Andrija Popović
Andrija Popović

On je podsjetio, da Kotor nije isto što je bio prije desetak godina kada ga je posjetilo oko 40.000 turista i danas kada ga posjeti oko milion turista.

Premijer Milo Đukanović izrazio je saglasnost da je sobraćajni problem u Kotoru danas najveći hendikep, te naglasio da to  pitanje treba riješiti u samom Kotoru.

„Dogovorom svih subjekata, ujediniti napore pripremiti kvalitetno riješenje i napraviti pritisak na državne organe da zajedno sa opštinom Kotor planiramo budžetska sredstva za izgradnju nove sobraćajnice. Danas doći u Kotor je  najveći problem. To je nešto što se ne može odlagati“ – kazao je Đukanović.

Najčitanije