4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pontoni vrijedni 800.000 eura kreću za Kumbor

Pontoni
Pontoni

Dvadesetak velikih pontona vrijednih 800.000 eura, proizvedenih u šibenskoj kompaniji Marinetek NCP, krenut će danas brodom u Crnu Goru gdje će ih iskoristiti za uređenje marine u Kumboru, trenutno jednom od najvećih gradilišta na Mediteranu.

– To je samo jedan od velikih projekata u koji je uključena naša tvrtka, jer smo već sudjelovali u njih preko 60 u Hrvatskoj i više od 30 na cijelom Sredozemnom moru. Pogon u Mandalini postao nam je premalen, pa smo nedavno uzeli i halu u gospodarskoj zoni Podi, kako bi mogli zadovoljiti potrebe svih onih koji traže naše pontone – kaže direktor proizvodnje Marinetek NCP-a Nenad Čuka kojeg smo zatekli na ukrcaju pontona na brod koji će danas s gata Vrulje otploviti prema Kumboru.

Podsjetimo, u marini u Portonovi Resort Villageu u Kumboru pokraj Herceg Novog, na terenu većem od 25 hektara planirana je gradnja stotinjak apartmana, 40 vila, novi One&Only hotel najviše kategorije, te marina s 250 luksuznih vezova, za jahte duljine od osam do 80 metara.

Portonovi
Portonovi

Izuzetno zahtjevan projekt marine predviđa mogućnost sigurnog korištenja svih vezova u marini tokom cijele godine, uz mogućnost pojave olujnog nevremena sa snagom vjetra preko 44 čvora. Veliki raspon različitih veličina plovila, dodatni su zahtjevi na koje je Marinetek trebao odgovoriti.

Marina je osmišljena tako da pruži siguran vez kako za manja plovila u vlasništvu korisnika vila i apartmana u samom resortu, tako i velikim superjahtama tijekom kraćeg posjeta na njihovim krstarenjima.

Mario Krnić

Najčitanije