12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Poništen tender za prodaju preostale imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela

Bijela – JBB foto Boka News
Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarko Ostojić, poništio je tender za prodaju preostalog dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 5,2 miliona eura.
Tu informaciju dobili su radnici koji su još uvijek angažovani u preduzeću ali ne i objašnjenje zašto je tender poništen.
Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela tender je objavila 26. jula. Na prodaju su bila ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,9 hiljada eura, odnosno 393 hiljade eura. Prodavao se i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 32,31 hiljadu eura.
Na prodaju su bile ponuđene i portalne okretne dizalice po početnoj cijeni od milion eura, Hammelman pumpa sa opremom za 49,68 hiljada eura, oprema stolarske radionice za 5,33 hiljade eura i alati i druga oprema za 452,18 hiljada eura.

Prodavalo se i zemljište u Bijeloj po početnoj cijeni od 2,5 miliona eura.

Ponude su se Privrednom sudu mogle dostavljati do petka.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je prije dvije godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura.

Na ranijim tenderima za prodaju imovine Brodogradilišta, prodati su veliki i mali dok. Veliki dok je za 11 miliona eura prodat litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla, a mali Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske za 2,1 milion eura.

Premijer Duško Marković saopštio je krajem jula da je konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, otkupio dio infrastrukture Brodogradilišta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije