10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U pomorskom saobraćaju važna sigurnost

Alison Kemp i Nurković

Sigurnosti i bezbjednosti u pomorskom saobraćaju Crne Gore veoma su važne, posebno kada se ima u vidu rast interesovanja za crnogorsku obalu kao kruzing destinaciju, saopštila je novoimenovana ambasadorka Velike Britanije u Podgorici, Alison Kemp.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, je tokom prvog zvaničnog sastanaka upoznao Kemp sa aktivnostima koje su aktuelne u resoru saobraćaja, posebno imajući u vidu kapitalne projekte koje je Crna Gora počela ili planira da realizuje u narednom periodu u cilju modernizacije i izgradnje savremene saobraćajne infrastrukture.

On je dodao da je pred Crnom Gorom još dosta posla, posebno u dijelu usklađivanja nacionalnog sa međunarodnim zakonodavstvom.

Nurković je predstavio Kemp i planove za ulaganja u razvoj vazdušnog saobraćaja, posebno kapaciteta vazdušnih luka Podgorica i Tivat.

“Razvoj kapaciteta crnogorskih aerodroma i povećanje kvaliteta usluga na tim aerodromima takođe je na listi prioriteta Ministarstva”, saopštio je Nurković.

On je kazao da u Ministarstvu razmatraju moguće modele daljeg razvoja.

“U okruženju imamo primjere uspješnih koncesija, koje za rezultat imaju upravo značajna ulaganja u infrastrukturu i benefite za državu, kako direktne finansijske tako i indrektne na ekonomiju generalno”, naveo je Nurković.

Buđenje ljeta

Kemp je ocijenila da je resor saobraćaja zahtjevan i obiman i da je i do sada kroz svoje učešće u budžetu EU Velika Britanija pružila značajnu ekspertsku podršku Crnoj Gori, a da očekuje dalju intenzivnu saradnju dvije države kroz NATO programe.

 

Izvor:Mina

Najčitanije