8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorski saobraćaj traži nadoknadu za uređenje obale

Pomorski saobraćaj Kamenari
Pomorski saobraćaj Kamenari

Kompanija „Pomorski saobraćaj“ iz Kamenara tužila je „Morsko dobro“ zbog sredstava koje su uložili u uređenje obale u Lepetanima i Kamenarima.

„Pomorski saobraćaj“ je zakupi­o pristaništa u tim bokeljskim mjestima na 15 godina. Neop­hodno je da vještaci utvrde vrijednost radova, uređenje obale i pristaništa,  jer se pro­cjene zainteresovanih strana kreću od 400 hiljada eura, ko­liko tvrdi „Morsko dobro”, do 800 hiljada, koliko traži Po­morski saobraćaj. Građevinski i finansijski vještaci su dužni u roku od 15 dana da utvrde vri­jednost radova i Privrednom sudu dostave nalaze vještače­nja, prenosi Pobjeda.

„Morsko dobro” je prihvatilo obavezu da tužiocu isplati na­knadu za opremanje obalau Lepetanima i Kamenarima za ukr­caj i iskrcaj sa trajekta, ukupne dužine 135 metara, sa pripada­jućim akva prostorom.

Ročište po tužbi kompanije Pomorski sa­obraćaj, vlasništvo braće Ban, protiv JP za Upravljanjem mor­skim dobrom, sudija Privrednog suda Milica Popović zakazala je za mart zbog vještačenja.

Tuženi i tužitelj su se saglasli da su potrebni izvještaji finansijskog i vještaka za građevinsko zemljište, da bi se spor riješio.

Najčitanije