Pomorski saobraćaj traži nadoknadu za uređenje obale

Spor zbog uređenja pristaništa u Lepetanima i Kamenarima

Pomorski saobraćaj Kamenari
Pomorski saobraćaj Kamenari

Kompanija „Pomorski saobraćaj“ iz Kamenara tužila je „Morsko dobro“ zbog sredstava koje su uložili u uređenje obale u Lepetanima i Kamenarima.

„Pomorski saobraćaj“ je zakupi­o pristaništa u tim bokeljskim mjestima na 15 godina. Neop­hodno je da vještaci utvrde vrijednost radova, uređenje obale i pristaništa,  jer se pro­cjene zainteresovanih strana kreću od 400 hiljada eura, ko­liko tvrdi „Morsko dobro”, do 800 hiljada, koliko traži Po­morski saobraćaj. Građevinski i finansijski vještaci su dužni u roku od 15 dana da utvrde vri­jednost radova i Privrednom sudu dostave nalaze vještače­nja, prenosi Pobjeda.

„Morsko dobro” je prihvatilo obavezu da tužiocu isplati na­knadu za opremanje obalau Lepetanima i Kamenarima za ukr­caj i iskrcaj sa trajekta, ukupne dužine 135 metara, sa pripada­jućim akva prostorom.

Ročište po tužbi kompanije Pomorski sa­obraćaj, vlasništvo braće Ban, protiv JP za Upravljanjem mor­skim dobrom, sudija Privrednog suda Milica Popović zakazala je za mart zbog vještačenja.

Tuženi i tužitelj su se saglasli da su potrebni izvještaji finansijskog i vještaka za građevinsko zemljište, da bi se spor riješio.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.