Pomorski granični prelaz na Prevlaci ?

Traže od hrvatske Vlade pomorski granični prelaz na Prevlaci, jer je trenutno prva policijska i carinska tačka u Cavtatu, 20 milja unutar teritorijalnog mora

Prevlaka - mulo
Photo: Boka News – Prevlaka

Župan Nikola Dobroslavić i načelnik Opštine Konavle Luka Korda zatražili su od Vlade Republike Hrvatske i nadležnih tijela uspostavu stalnog pomorskog prijelaza na poluostrvu Prevlaka.

Naime, trenutno je prvi pomorski granični prijelaz sa sezonskom policijskom i carinskom posadom tek u luci Cavtat udaljenoj gotovo 20 nautičkih milja unutar hrvatskog teritorijalnog mora odnosno danas već područja Europske unije, što je, smatraju Dobroslavić i Korda, apsolutno neprihvatljivo.

Uspostavljanjem stalnog pomorskog prelaza na poluostrvu Prevlaci, uz izuzetan geostrateški značaj, stvorili bi se preduvjeti bržeg razvoja nautičkog turizma na južnom Jadranu kao strateške i rastuće grane turizma danas.

Uspostava pomorskog graničnog prijelaza na Prevlaci osobito je važna za kvalitetnu primjenu Schengenskog sustava nadzora granica europske unije, koji će prema postojećem modelu teško odgovoriti izazovima i kriterijima koji nalaze pred nama, pojasnili su Doboslavić i Korda.

Prevlaka - Ulaz u Boku
Prevlaka

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.