15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorska linija Bar – Bari od 19. maja

Luka Bar – Foto Boka News

Predstavnici Barske plovidbe i hrvatske Jadrolinije potpisali su u Rijeci ugovor o međusobnoj saradnji, čime je omogućeno ponovno uspostavljanje pomorske linije Bar –Bari od 19. maja, saopštio je izvršni direktor preduzeća iz Bara, Milo Paunović.

Iz barske kompanije ranije su kazali da je od svih ponuda za Barsku plovidbu najpovoljnija ona koju je dala Jadrolinija, kao i da će od poslovne saradnje sa tom renomiranom i najstarijom feri kompanijom na Jadranu, barsko preduzeće imati isključivo korist, piše Pobjeda.

“To nije prvi put da se linija Bar-Bari održava na ovaj način. Podsjetićemo da je nešto slično rađeno i 90-ih godina”, navedeno je iz Barske plovidbe.

Predstavnici barske kompanije su najavili da će njihov stručni tim i dalje ispitivati tržište polovnih feri brodova, odnosno raditi na pronalaženju adekvatne zamjene brodu Sveti Stefan dva.

“Barska plovidba posljednjih mjeseci svakodnevno preduzima aktivnosti na ponovnom uspostavljanju linije Bar-Bari. Nažalost, zbog oskudnog tržišta polovnih feri brodova i nepovoljnog tržišta vozarina Barska plovidba to nije mogla uraditi sa brodom koji bi bio u njenom vlasništvu, odnosno sa brodom uzetim u vremenski najam time charter”, rekli su iz barske kompanije.

Predstavnici barske kompanije su, kako su naveli, uporedo sa ispitivanjem tržišta, komunicirali sa više subjekata koji su pokazali interesovanje za uspostavljanje raznih vidova saradnje sa Barskom plovidbom.

Brod Sveti Stefan dva od 3. decembra ne plovi na toj liniji, zbog ukidanja klase.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije