15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomažu svima zahvaljujući volonterima i donatorima

baraka Crvenog krsta u Zagrebackoj ulici gdje ce se graditi nova zgrada

U prisustvu gradonačelnice Tivta dr Snežane Matijević i predsjednice Crvenog krsta Crne Gore Gordane Mijović, sinoć je u Tivtu održana redovna godišnja skupština  Opštinske organizacije Crvenog krsta.

Delegati su jednoglasno  prihvatili izvještaj o radu sa finansijkim izvještajem za prošlu godinu koje je prezentirao sekretar OO CK Tivta Duško Božović. Kako se navodi, lani je u više navrata distriibuirana pomoć u hrani i sredstvi za higijenu osobama u stanju socijalne potrebe a što je sve prikupljeno akcijama volontera CK-a i donacijama firmi i pojedinaca. Ukupna vrijendost podijeljenje pomoći je preko 15 hiljada eura. Sakupljeno je i preko 10 tona polovne dodjeće i obuće pri čemu je ta pomoć dijeljena ne samo siromašnima u Tivtu, već i na sjeveru Crne Gore nakon prošlogodišnjih vekikih poplava na tom području. Nastavljen je i veoma uspješan projekat „Njega starih lica“ koje sprovodi 6 adekvatno obučenih geronto-domaćuca, a lani ga je koristilo 69 starih, bolesnih i nemočnih Tivćana. CK Tivta nastavio je i projekte prikupljanja pomoći u adekvatnim pomagalima osobama sa invaliditetom iz siromašnih porodica, održavani su kursevi prve pomoći u kojoj je lani obučeno 78 ljudi, a članovi ovdašnjeg društva dobrovoljih davalaca krvi lani su sakupili ukupno 211 dozu „najdragocjenije tečnosti“.

Na socijalnom planu nedavno smo imali  sjajnu donaciju iz Njemačke, od porodice Glondža-Miletić kojima ovog puta posebno zahvaljujemo. Skromni ljudi velikog srca nisu željeli publicitet. Darivali su, samo za Tivat 1.400 kgbrašna, 275 kg pasulja, 550 kg tjestenine, 55 litara ulja, 55 litara šampona, 55 litara šampona za suđe i 165 kila deterdženta. Uz našu intervenciju pomoć su dobile 64 porodice”- dodao je Božović.

Prema finansjkom izvještaju, OO CK Tivta lani je imao na raspolaganju ukupno 53.722 eura, a utrošeno je 49.786 eura. Iz te organizacije posebno su se zahvalili na razumijevanju i podršci Opštini Tivat koja je lani uvećala budžetska izdvajanja za finasiranje Crvenog krsta, kao i za sprovođenje priojekta “Njega starih lica”. Finansijski plan OO CK Tivta za 2017. iznosi 71 hiljadu eura. Pored uobilajenih aktivnosti, CK Tivta će ove godine više pažnje posvetiti pripremama za djelovanje te humanitarne organizacije u većim nesrećama.

Gradonačelnica Matijević pohvalila je rad OO CK Tivta i za jesen najavila početak gradnje novog objekta na Seljanovu u kome će nove prostorije dobiti i ta organizacija, dok je predsjednica Crvenog krsta Crne Gore Gordana Mijović istakla je da se u toj orrganizaciji ponose radom i rezultatima tivatskog Crvenog krsta.

Izvor:S. L.

Najčitanije