„Poltronka“ na Pinima spomenik DPS-ovoj gramzivosti

Tivatski parlament donio nove odluke o riješaanju stambenih pitanja finkcionera i zaoposlenih u lokalnoj administraciji, opozicija žestoko protiv

Sa sjendice SO Tivat

Većinom glasova vladajuće koalicije DPS-SD- HGI SO Tivat usvojila je danas dvije odluke o riješavanju stambenih pitanja „lica koja  bira ili imenuje SO i predsjednik Opštine i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za opštinu, odnosno službenika i namještenika lokalne uprave. Odluke kojima je predviđeno da se u partnerstvu sa zainteresovanim investitorom na opštinskim placevima grade zgrade za lokalne funkcionere i činovnike, opozicija je žestoko kritikovala, posebno onu koja pedviđa da se za funkcionere stanovi grade u strogom centru grada, iza hotela Pine. Opozicionari su novu zgradu nazvali „sramotnica“ i „poltronka“ ističući da će u njoj upotrebom resursa koji pripadaju svim građanima Tivta, DPS udomiti svoje poltrone.

„Ova zgrada je krajnja posljedica vaše apsolutne bezobzirnosti i gramzivosti. Proizvelli ste društvo apsolutne i svakojake nepravde, napravili ste aparthejd u kojem je DPS-ovcima i njihovim satelitima omogućeno sve, a svima ostalima ništa. Opoziciju bi ste i u konc-logore zatvarali da vas ovi iz EU i SAD koliko-toliko ne drže na uzdi. Napravili ste ambijent koji je najsličniji onome iz 1948, ali kako radite, bojim se da ćemo se vratiti u 1945, pa će onda sigurno biti i revanšizma koga prosto izazivate ovakvom svojom bahatošću“- kazao je Miomir Abović (TA) , dok je Budimir Cuoara (AZT) upozorio na brojne nedostatke kriterijuma po kojima će se birati oni što će stanove na prestižnoj lokaciji moći da kupe pod povlašćenim uslovima i cijeni. On je kazao da je brojnih zloupotreba već bilo na primjeru podjele 140 „stanova solidarnosti“ koje je Opština dodijelila lani i za čiju je izgradnju, kako je kazao Mirko Kovačević (TA) utrošeno preko 2 miliona eura novca svih građana Tivta.

„Nemate moralno pravo da ovo radite nakon što ste lani preko leđa Tivćanam udomili mnoge vaše koji ne da već imaju riješeno stambeno pitanje, nego su veoma imućni. Ovo više nje tipično grabljenje privilegija po političkoj linijim, već ozbiljan grijeh prema svim građanima, posebno onima koji ikada neće ni doći u priliku da riješe pitanje krova nad glavom. Kako radite, budite svjesni da će vam se tako i vraćati, a ovo vam neće na dobro izaći“- upozorio je odbornike vladajuće koalicije Kovačević, dok je Andrija Petković (BF) citirao stihove pjesme „Pogledaj dom svoj anđele“ i poručio da „sramotnica  ostaje kao spomenik pohlepi DPS-a i njihovih satelita“.

Sa sjendice SO Tivat

Potpredsjednik Opštine Siniša Kusovac (DPS) koji je jedini u ime vlasti polemisao sa opozicijom, kazao je da se sada riješavaju stambeni priblemi javnih funkcionera koji nisu mogli da konkurišu za lani podijeljenje stanove te da „Opština neće ni kavdrat dati partnerima“ na projektu. Istakao je da „ne ulazeći u političku priču, svaki čovjek ima pravo da riješi stambeno pitanje“ i obećao da će sve biti trnsaprentno i kontrolisano. Kusovac je sa opozicijom „ukrstio koplja“ i u vezu informacije o ostvarenju budžeta Opšzine za devet mjeseci tokom kojih je prihodovano 13 od za cijelu godinu olčkivanih 18,27 mliona eura. Prihodi su 7,5 odsto manji nego u isto vrijeme lani, a rashodi budžeta porasli su za 13 posto u odmosu na lani.

„Neće doći do rebalansa budžeta ni ove, ni naredne dvije godine. To je fatamorgana.“- istakao je Kusovacc dodajući da se popravljaju trendovi u naplati komunalija koju je opozicija posebno kritikovala, ali je priznao da se neće doći do planiranih 2,5 miliona eura po tom osnovu.Cupara je istakao da je ove godine za 600 hiljada eura veći izdatak za plate u Opštini nego lani,  a Abović ukazao da se mnogo više troši na reprezentaciju, putovanja i telefone, dok se istovremeno ne realizuju kapitalna ulaganja.

Sa sjendice SO Tivat

„Ovo su porazni efekti vašeg rada i strategije „formiranja novog efikasnog tima“ pod kojom ste napravili gomilu novih nepotrebnih sekretarijata i službi i izvršili enormno partijsko zapošjavanje u Opštini u proteklih goidinu ipo.Prihodi su manji, troškovi za plate i materijal mnogo veći, a kapitalnih novih objekata nema. Zlo i nakarada od novog Zakona o planiranju prostora i gradnji potpuno će uništiti prostor, i mi u Tivtu već imamo eksploziju nelegalne gradnje koja nam uništava prostor, ali i odnosi novac iz gradske kase“- istako je Kovačevič koji na više puta ponovljeno pitanje opštinarima „šetaju li sopstvenim gradom i vide li nelegalne spratove na objektima koji niču u centru“, nije dobio odgovor.

SO je usvojila odluku o osnivanju nove oppštinske JU „Muzej i galerija“ i za v.d. direktoricu imenovala Jelenu Bujišić (DPS).

SUKOB MATIJEVIĆKE I NOVOSELA

Sjednicu je obilježio nastup sekretarke SO Ane Matijević (DPS) koja je prvi put na javnoj sceni ukazala na nezakonitost postupanja dijela lokalne uprave.

„Ja sam tvrdila i dalje tvrdim da predsjednik SO ne može imati ovlašćenje da donosi odluke o dodjeli stanova bez da o tome odluči SO. Tražiću ocjenu zakonitosti ove dvije odluke jer me Statut i zakon na to obavezuju“- kazala je Matijević prije nego što je u konačnom tekstu odluka o stanovima za lokalnu adminsitraciju, izbačena sporna odredba.

Matijević je poručila da će „razmisliti da li ostaje na funkciji sekretara SO“ čime je pokazala dubinu svog profesionalnog pravničkog neslaganja sa postupcima koje preduzima predsjednik parlamenta Ivan Novosel (DPS). Njen istup opozicija je pozdravila gromkim aplauzom.

„Čestitam Ani Matijević na njenoj građanskoj hrabrosti i odlučnosti da uprkos partitokratiji, brani zakonitost.“- istakao je Miomir Abović (TA).

IzvorS.L
Podijeli

5 Komentari

 1. Brao mala…svaka ti čast…izbjegni gađanje g…… imaš ti dosta… oni su zagazili dobrano odakle se teško izdire…gromada od Novosela…pametnjakoviç i sposobnjaković Kusovac…aaa…borami…jes…no eli istina da će apartament najljepši bit onoj finoj i perfinoj novoj administratorici…ali je to istina?!…▪deboto,bi moglo bit,posebni ulazak za posebne,te su je predvideli,obadviđeli i naviđeli na funkciju,e sada morau čestitat…ulazak u novo…sa jakuzijem…kao poklon oveg preduzeća za proizvodnju vode

 2. Svaka čast Ana ! Prva javno progovorila o sramoti koju rade ljudi pojedini iz DPS .
  Prvo su pozaposljavali ljubavnice, ljubavnike sa laznim diplomama i potvrdama….a sad jos da se istim tim obezbijedi i na luksuzno mjesto stan.
  Već su se pojedini razveli … prevode kuće uveliko i stanove. .. Tivat je maleni grad dje svi znaju ko je što ručao danas …
  Opoziciji samo naprijed DPS će se prepoloviti na sledećim izborima !
  .

 3. Kakva blamaža ….stanite malo jeste normalni Zamisli pitaju ga dje živiš ..on-a kaže u Sramotnicu ..Poltron .Zasto je tako nazvali ….?
  Obilježili ste svoju karijeru , Djecu ,unuke , praunuke …Sramota !!!!Zvaće ih to su oni od Sramotni i Poltroni….😯
  Podrška za hrabru Anu !
  Ana osnuje partiju bićeš vodeća partija u Tivtu. !

 4. Ane nača svaka ti ČAST imaš ono što nemaju 90% odbornika…ali ko na ovim prostorima cijeni POŠTENJE i pravo na svoje SLOBODNO MIŠLJENJE jer ti dobro ZNAŠ što se ovdje događa u NAŠU KOMUNU, većina su ovo PROLETERI koji su došli sa dva najviše tri kufera.. RADILI KAO BLEGAJNICI a i kao čistači moja dobra Ana…A DANAS za male ustupke OVIJEMA BOSOVIMA ČINE VELIKE PARE ali i sebi.. Nažalost ovi Dinaridi su PROKLETI sve je isto JA TEBI TI MENI…a đe je tu mali čovjek…ni na plažu ne može bez bruke..jedino u barku (ko ima) pa na ribanje (i to ako ti je registrovana jer pomorska sigurnost je revnosna)…ako što ćapaš…ĆAPAŠ…a nijesmo još ŠTO ĆE MO…BOJIM SE…Ana svaka čast….ipak ima nade…

 5. Podrška za Anu !
  Nemoj da napuštaš radno mjesto !
  Hrabra ženo ostani da ukazuje i dalje na njihove prevare !
  Imaš podršku građana Tivta !
  Ne samo opozicije već i vodećih partija .
  Ufffff – Upravu ste za sve !
  A.Boklj – To što zboriš je tačno …da nema još koja sogurica 😉 ili su ih pospremi u uve Švedjanke 😅😅😅

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.