Politički marketing – TA pozvala članove i simpatizere da glasaju jednu od tri opozicione liste

TAA - Abović i Kovacević
TAA – Abović i Kovacević

Tivatska Akcija pozvala je danas svoje članove, glasače i simpatizere da obavezno izađu na parlamentarne izbore 16.oktobra i glasaju „jednu od tri opozicione liste“.

„Glavni odbor TA poziva naše članove, birače i simatizere da glasaju za jednu od tri opozicione liste – Demokrate, DF ili koaliciju Ključ, već po svom izboru, kako im se ko od njih dopada. Razočarane građane i sve dosadašnje apstinentne pozivamo da obavezno izađu na izbore 16.oktobra jer svako ko tog dana ostane kući, zapravo je dao glas režimu. Nikada nije bio bitniji svaki glas jer je posljednji čas da prekinemo ovaj 27- godišnji košmar i da u nedjelju izaberemo da Crna Gora nepokon postane slobodna i pravna država, a ne monstruozni hibrod Hondurasa i Sjeverne Koreje u srcu Mediterana.“- kazao je danas na konferenciji za štampu predsjednik TA Mirko Kovačević.

Ova lokalna stranka na opštinskim izborima 17.aprila u Tivtu je sa 544 glasova bila četvrta po snazi. TA je inače, prije nekoliko mjeseci bila jedan od osnivača Građanskog pokreta „Otpor beznađu“ a koji je u međuvremenu ušao u DF. Na pitanje zašto stoga ne pozivaju da se glasa isključivo za DF, Kovačević je kazao da se aktivnost TA „uglavnom završila“ prilikom formiranja „Otpora beznađu“  „jer smo mi na početku našim kolegama saopštili da nemamo želju da na državnom nivou, jučlestvujemo u nekim akcijama, već samo da pomognemo da se to formira“

„Podsjećam da u tom trenutku sitacija izgledala vrlom loše na opozicionoj sceni – postojala je potpuna razjedinjenost, a naš je cilj bio da tom akcijom natjeramo opozicione lidere da se malo zamisle i da ih možda uplaši i jedna nova, konkurentsaka opcija. Mislim da je taj projekat donio ploda jer se desilo objedinjavanje tri opozicione stranke u koaliciju i na kraju doveo do, čini mi se najboljeg modela nastupa na izborima – da opozicija izlazi u tri velike liste koje u potpunosti pokrivaju opoziciono biračko tijelo.“- objasnio je Kovačević.

Na pitanje da li SDP računaju u opoziciju jer svoje birače nisu pozvali da glasaju za stranu Ranka Krivokapića, fukcioner TA Miomir Abović je kazao da oni  „pozdravljaju zakoret SDP prema opoziciji“ ali i da imaju u vidu da je ta partija „18 godina bila u vlasti i da su mnoge po Tivat i Crnu Goru štetne odluke izglasane i sa glasovima odbornika i poslanika SDP“.

„Podsjećam da je SDP u Tivtu glasala za skandaloznu prodaju opštinske zemlje na Plavom horizontu po cijenama od 20 i 75 eura za kvadrat, da je glasala za odluku o ukidanju komunalija za kondo hotele i da je aktivno učestvovala u prikrivanju afere „Komunalije“ u kojoj je tivatska gradska kasa zamalo oštećena za preko milion eura. Moraju sada oni još dosta da se dokazuju da su zaista stranka koja ima dobre namjere u odnosu na interese države i građana Crne Gore.“ – istakao je Abović.

Čelnici TA smatraju da će na izborima i poslije njih „manjiske partije biti čvrsto uz DPS“.

„Tu kada su HGI i BS u pitanju, i ne možemo govoriti o istinskim manjinskim partijama, već o više-manje interesnim grupama što se i pokazalo i mnogo puta potvrdilo u njihovom dosadašnjem djelovanju. Kao Hrvat moigu pozvati sve Hrvate u Crnoj Gori da nipošto ne glasaju  za interesnu skupinu koja sebe naziva HGI jer je to bačen glas koji samo ide u prilog jedne grupice poslušnika DPS koja kroz politiku, samo namiruje neke druge svoje interese i potrebe.“- zaključio je Abović.

 

IzvorS. L.
Podijeli

2 Komentari

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.