13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Podrška za sektor marikulture i ribarstva

Uzgajalište ribe
Uzgajalište ribe

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i programom B-1. Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture.

Ovim Javnim pozivom podržavaju se uzgajivači ribe i školjaka sa mora, tj. preduzetnici ili privredna društva koji imaju dozvolu za marikulturu.

Prihvatljive investicije za podršku su: rekonstrukcija uzgajališta; izgradnja ili rekonstrukcija objekata za skladištenje hrane i skladištenje opreme; nabavka opreme za automatizaciju procesa uzgoja; nabavka opreme za poboljšanje higijene u pogledu bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište; nabavka polietilenskih zaštitnih mreža radi zaštite uzgajališta od predatora i nabavka ili rekonstrukcija splava za operativni rad uzgajališta.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do 7.000 €.

Podrška za modernizaciju profesionalne ribolovne flote
Ribari -foto Zoran Nikolić

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu.objavilo je i Javni pozivi za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa – koča, zatim za modernizaciju ribolovne flote za ulov pelagičnih resursa, kao i Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m LOA.

 

Najčitanije