Podrška modernizaciji profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m

Drvene barke – foto Boka News

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore juče je objavilo Javni poziv za dodjelu podrške modernizaciji profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m LOA, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu i programom B-1. Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture.

Ovim Javnim pozivom podržavaju se profesionalni ribari koji su nosioci dozvole za obavljanje privrednog ribolova i posjeduju plovilo dužine do 10 m LOA.

Prihvatljive investicije za podršku su: opremanje i rekonstrukcija ribolovnog plovnog objekta, zamjena ili generalna opravka pogonskog generatora, nabavka opreme za ribolov i plovidbu, zamjena ribolovne opreme u cilju prelaska na selektivnije alate.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do 5.000 € po plovilu.

Nakon završetka investicije, nosilac dozvole za obavljanje privrednog ribolova predaje arhivi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja popunjeni i potpisani Zahtjev za podršku sa potrebnom dokumentacijom.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 1. novembar 2017. godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.