Podrška ambasade Austrije za turističku valorizaciju Crkvica

Predstavnici Opštine Kotor, lokalne Turističke organizacije i vojni ataše ambasade Austrije Thomas Ahammer  posjetili su lokalitet Crkvice.

U višečasovnom razgledanju delegacija je obišla sve značajne lokacije Crkvica uz planinarsku turu do vrha tvrđave Kom.

Pored austrijskog groblja delegacija je obišla bivšu pekaru, konjušnjicu, plato kod spomenika borcima Krivošijskog ustanka kao i ostale interesantne lokacije.

U  razgovoru je preciziran model saradnje kojim bi se valorizovao i prezentovao prostor Crkvica. Ataše Ahammer izrazio je podršku ambasade Austrije u daljim razvojnim planovima planinskog dijela kotorske opštine, kazavši za taj predio da je mjesto prepuno istorije sa čudesnom prirodom.

Posjeta Crkvicama

Delegaciju domaćina su činili potpredsjednik opštine Kotor Milivoje Mišo Samardžić, savjetnik za ekonomsku plansku politiku i razvoj Turističke organizacija Kotor Mirza Krcić, kao i zaposleni sručne službe TO Kotor i Rimskih mozaika u Risnu, Emilija Radulović, Vanja Petrović, Marija Janjušević, Bosiljka Bakočević kao i domaćin Crkvica Milijan Samardžić, uz turističko vođenje Mira Đukanovića.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.