17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeo pilot projekat „Otvoreni kotorski trgovi” i „Bokeljski vremeplov”

Pomorski muzej Kotor – foto Boka News

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti obavještava da je počeo sa realizacijom pilot projekata „Otvoreni kotorski trgovi” i „Bokeljski vremeplov”.

„Bokeljski vremepolov” je multimedijalni program posvećen gradskom životu Kotora tokom proteklih vjekova, dok su „Otvoreni kotorski trgovi” manifestacija koja na scenu vraća niz kotorskih klapa, orkestara, horova, folklornih i pjevačkih društava, dramskih trupa, karnevalskih grupa, likovnih udruženja i drugih sličnih udruženja u namjeri da promoviše dobre običaje u kulturi našeg grada.

Na trgovima Starog grada i u kontakt zoni od danas do kraja avgusta bićete u prilici da vidite naše sugrađane/ke u klapskoj pjesmi uz mandoline i mediteranski repertoar, potom u tradicionalnim folklornim igrama, školama crtanja i slikanja, peformansima, večerima smijeha, te istorijskim dramoletima i druženjima uz briškulu i trešetu.

KotorArt 2016.

Sekretarijat se na podršci zahvaljuje građanima/kama koji amaterski i akademski djeluju u kulturi – kaže se u obavještenju Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti opštine Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije