3 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeo MUBA Pop Up Superyacht Show u Tivtu

Dvadeset i devet lukuznih motornih i superjahti sa pogonom na jedra zauzelo je juče najveći dio jugoistočne strane mula 1 marine Porto Montenegro, praveći spektakularan prizor na prvom izdanju jednog nautičkog sajma superjahti koji se ikada organizovao na istočnoj obali Jadrana. Sajam nazvan „MYBA Pop-Up Superyacht Show-a“ organizuju nautički centar Porto Montenegro i prestižna međunarodna asocijacija jahting brokera MYBA, sa namjerom da stručnoj javnosti predstave sve prednosti jadranske destinacije za razvoj industrije čarterovanja jahti.

Među učesnicima sajma je nekoliko izuzetno interesantnih brodova poput 38-metarske motorne jahta „So`Mar”, proizvoda turskog brodogradilišta „Tansu“, a koja je lani od renomiranog međunarodnog žirija, proglašena za jahtu 2015 godine u kategoriji tropalubnih polu-deplasamanskih jahti dužine do 40 metara. Tu je i predivni dvojarbolni jedrenjak „Riana“ dug 41 metar koji, iako vije zastavu Svetog Vincenta i Grenadina, pripada crnogorskoj kompaniji „Discover Mnontenegro“. Najmanji brod na sajmu je 24-metarska jedrilica „L`Odyssee”, dok je najveća jahta koja je došla na MYBA 50-metara duga „Mariu“.

U Tivat je doputovalo i preko 80 brokera,agenata i predstavnika drugih kompanija koje se bave pružanjem ranih vrsta usluga u jahtingu iz cijelog svijeta. Među njima su i predstavnici čuvenih imena poput kompanija „Edmiston”, “Northrop and Johnson”, “Camper and Nicholson”, “Ocean Independence” i “Burgess”. Brokeri su juče imaloi priliku da obiđu sve brodove-učesnike sajma i upoznaju se sa finansijskim i drugim aspektima njihovog izdavanja u čarter, odnosno prodaje kod jahti koje treba da dobiju novog vlasnika.

Za kapetane jahti hotel “Regen Porto Montenegro” priredio je okupljanje i koktel, a “MYBA Pop-Up Superyacht Show-a“ nastavlja se danas drugim danom obilaska brodova i posebnom zabavom za učesnike sajma na mulu 1 Porto Montenegra, gdje će se im se obratiti čelnici luksuznog tivatskog nautičkog centra i asocijacije MYBA.

Izvor:S. L.

Najčitanije