Počeli razgovori o riješavanju problema deponije Lovanja

Lovanja

Nakon građanske inicijative NVO “Bokeški Forum”, na poziv gradonačelnice Tivta dr Snežane Matijević u četvrtak će se u Kabinetu predsjednice održati sastanak na temu nelegalne deponije Lovanja. Cilj ovog sastanka jeste saradnja na rješavanju zajedničkog problema opština Tivat i Kotor.

Kako nam je saopštio dr Andrija Petković predsjednik „Bokeškog Foruma“ ranije je u Kotoru održan inicijalni  sastanak na istu temu kojem su prisustvovali predstavnici Opštine Kotor, d.o.o Komunalno Kotor i NVO sektora.

Na tom sastanku između ostalog zaključeno je da se u najkraćem roku mora krenuti sa rješavanjem problema Lovanja, zbog čega je u toku formiranje radne grupe koja će se baviti ovim problemom.  Kao jedna od najhitnijih mjera planirano je podizanje rampe i zapošljavanje osoblja na ovoj lokaciji čime će se spriječiti dalje nelegalno odlaganje otpada.

Dim od paljenja guma iznad Lovanje

NVO “Bokeški Forum” je početkom novembra predao Sekretarijatima za zaštitu životne sredine Opštine Tivat i Opštine Kotor, građansku inicijativu kojom je preko 600 građana potpisom tražilo hitno rješavanje ovog problema, koji prijeti da dobije dimenzije ekološke katastrofe.

 

1 komentar

  1. Razgovarju ljudi…a ,hoće li ko u bajbok ???…te je melone tona smeća bačio u zonu aeroporta…te ze zagadio jezero,potoke te idu pravo na Solila…te sve lijepe izlučevine i otrovi stižu na Kalardovo,a b
    ogami i do uzgajivačnica školjaka…tijeg otrova zakopanijeh zemljom i šutom ima izastrano i pud bivšeg PD Boka,pa kad dođe novi investitor,platit će mo penale,sanirat divlje deponije…neće nam se drijemat adatani moji i dobri…a da ne pričamo o bosovima sa rabotom oko otpada…e to je posebna prićica…jer se poznau..i znau sa ovima te sad glume neke rukovoditelje komunjalnijeh ureda…to te ističu po autima državne barjake i te su u fine monture obučeni,ne može sakrit glib te im je pri cipelama ostao kada su ranije pośćivali Lovanju i plemenske poglavice…toliko o tome,kome je jasno,jasno je kome nije neće ni bit…adio te

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.