8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Počela kampanja “Kad pijem ne vozim”

Uprava policije MUP-a i Pivara Trebjesa i ove godine realizuju kampanju „Kad pijem ne vozim“ koja će trajati do 15. avgusta 2017. godine.

kada pijem ne vozim
Kako su kazali, kampanja ima za cilj preventivno djelovanje na negativne posljedice koje kršenje zakonskih odredbi iz te oblasti, može prouzrokovati.

“Ovo iz razloga što vozači koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola time ugrožavaju sebe, svoje saputnike, pješake i druge učesnike u saobraćaju jer u takvom stanju postaju nekritični, samouvjereni i lakomisleni; precjenjuju svoje sposobnosti a potcjenjuju opasnost. Takvi vozači nerijetko voze prebrzo, nepropisno pretiču, teže raspoznaju crvenu i zelenu boju i prave ostale teške saobraćajne prekršaje”, navodi se u saopštenju.

Kampanja počinje danas, a trajaće do 15. jula.

“Aktivnosti kontrole će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama. Biće pojačane kontrole vozača kako u večernjim tako u u dnevnim časovima”, kazali su.

Uprava policije i Pivara Trebjesa će tokom kampanje podijeliti 5.000 osvježivača vazduha za vozila sa porukom kampanje, kojom se ukazuje na važnost poštovanja zakona u tom segmentu zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Takođe, Pivara Trebjesa i Uprava policije će, kao i prethodnih godina, sprovoditi i druge aktivnosti preventivne prirode kojima će se vozačima skretati pažnja na rizike koje nosi vožnja u alkoholisanom stanju”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije