14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Plave zastavice za 18 plaža na crnogorskom primorju

Na svečanosti održanoj danas na turističkom brodu “Vodena kočija” u Boki Kotorskoj JP Morsko dobro iz Budve i NVO Ecom, Nacionalni operater programa Plava zastavica dodijeli su taj simbol visokih ekoloških i bezbjedonosnih i standarda usluge na kupalištima zakupcima ukupno 18 plaža na crnogorskom primorju.

Ove godine Plava zastavica vijoriće se na plažama Klub hotela Rivijera u Njivicama, Speluzo na Luštici, Almara beach na Oblatnom, Plavi horizonti, Kalardovo, Escalera beach i Blue beach na Jazu, kupalištu Time out na Slovenskoj plaži, Sveti Toma u Bečićima, plaži hotela Queen of Montenegro, kupalištu Paradiso na Utjehi, te ulcinjskim kupalištima Miami beach, Safari beach, Toni gril, Evropa beach, MCM beach i Kopakabana na Velikoj plaži.

Dodijeljeni su i sertifikati za 12 plaža, koje ove godine ulaze u pilot projekat Plava zastavica, kao i za Marinu Bar, što je takođe ušla u pilot fazu namijenju lukama nautičkog turizma.

Goste na brodu “Vodena kočija” pozdravio je Dragan Marković iz JP Morsko dobro naglasivši da je kampanja Plava zastavica, koju u partnerstvu sa NVO Ecom sprovode već 12 godina, jedna od najuspješnij aktivnosti Morskog dobra i da je doprinijela značajnom poboljšanju uređenosti i opremljenosti obale i poboljšanju tirističkog imidža Crne Gore.

Plave zastavice za 18 plaža na crnogorskom primorju
Plave zastavice za 18 plaža na crnogorskom primorju

Prva Plava zastavica u sezoni 2015. danas je svečano podignuta na plaži Klub hotela Rivijera u Njivicama kod Herceg Novog.

Predstavnici kupališta Kaldardovo iz Tivta i Queen of Montenegro iz Bečića dobili su posebna priznanja za 10 godina kontinuiranog učešća u kampanji Plava zastavica.

Izvor:S. L.

Najčitanije