Plava gajeta i sivi beton

Plava gajeta
Plava gajeta

U nedjelju 28. avgusta godine u 21 sat na sceni u kompleksu Luštica Bay u Krtolima, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije” biće održana projekcija dokumentarnog filma “Plava gajeta i sivi beton”, autora Vladimira Perovića.

Film je rađen u produkciji Centra za kulturu Tivat, a u njemu igra posljedja tivatska ribarka – Vjera Raičković iz Krtola.

Plava gajeta
Plava gajeta

Ova žena se već preko trideset godina bavi samo jednim poslom: ribanjem. Vjera riba na puno lijepih starinskih načina, tako da je film Vladimira Perovića, u izvjesnom smislu i mali izlog određenih ribarskih metoda i tehnika. Ali u to njeno starinsko, vječno, uselilo je, kao i u mnogo šta, novo doba. Novo doba, nove, navike, novi materijali, nov odnos prema gradnji, prostoru, ambijentu. Nekadašnje ponte sad su zabetonirani bunkeri, morem krstare gliseri, skuteri, jahte i jahtetine, kruzeri. I u samom moru nešto se izmijenilo, ništa više nije isto kao prije. Ulov je vidno opao. A ulov i ribanje Vjeri znače život.

PLAVA GAJETA
PLAVA GAJETA

U sklopu “Purgatorija” u nedjelju će sa početkom u 21 sat na sceni ispred Zbirke pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu, biti održan i koncert dua flauta-klavir u sastavu Bruna Matijević i Oleksej Molčanov. Na repertoaru će se, pored djela francuskih autora Gannea i Faurea, naći i djela domaćih kompozitora.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.