14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Planinarski dom „Za Vratlom“ bilježi odličnu posjećenost

Orjen – Za Vratlom

Planinarski dom „Za Vratlom“ tokom aprila bilježi veoma dobru i raznoliku posjetu, a prednjače organizovane grupe.

Protekla tri vikenda preko 120 ljudi je posjetilo dom, odnosno ovaj kraj Orjena. Dom je prvo ugostio organizovanu grupu od 60 planinara iz Splita, Ploča, Mostara, Makarske i Dubrovnika, Planinari su tom prilikom, uz pratnju članova PK „Subra“, izveli uspon na istoimeni vrh (1679 m), uz Velliki kabao (1894 m), najposjećenije odredište masiva Orjena.

Orjen – Za Vratlom

Proteklog vikenda u domu „Za Vratlom“ su bili 44 hercegnovska maturanta sa profesorima. Ova posjeta je već uveliko prerasla u tradiciju, budući da se odvija već peti put. Maturanti su imali priliku da uživaju i druže se uz logorsku vatru u planinskoj noći, kao i da se uskušaju u adrenalinskoj avanturi na obližnjem alpinističkom poligonu, gdje su im prezentirane tehnike kretanja i alpinistička oprema. Takođe, za ovu priliku je organizovan premijerni prolazak novom kružnom stazom do podnožja Subre, trasom koja je izrađena za potrebe 18. Orjenskog maratona, tradicionalne manifestacije koja će održati na ovim terenima zadnjeg vikenda maja.

Već idućeg vikenda slijedi nova organizovana posjeta, kada stižu članovi planinarske sekcije „Štrumpfovi“ iz kotorske OŠ „Njegoš“.

Najčitanije