16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Pješačenjem obilježili Međunarodni dan planina

Obilježavajući Međunarodni dan planina, Turistička organizacija Tivat je proteklog vikenda organizovala pješačku turu na potezu Bogdašići – Sv. Ilija.

Pješačenje je organizovano u saradnji sa Planinarskim klubom „Pestingrad“ iz Kotora. Za tu aktivnost iskazano je veliko interesovanje pa je grupu sačinjavalo 29 članova, među kojima je bilo, osim predstavnika TOT-a i članova PK „Pestingrad“, i građana, saopštili su iz Turističke.

Pješaćenje je krenulo ujutru iz Gradiošnice, a ljubitelji prirodi pješačili su stazom Donji Bogdašići – Gornji Bogdašići – Vrmac – Sv. Ilija

“Uz osvrt na crkve Sv. Petra i Sv. Vrače, grupa je na tom putu upoznala stazu, uživala u prirodi i pogledu. Uz nekoliko kraćih pauza staza je „osvojena“ i stiglo se do Sv. Ilije. Na nadmorskoj visini od 760 m članovi grupe su uživali u predivnoim pogledu na dva zaliva, tivatski i kotorski gdje je napravljena pauza za odmor i fotografisanje. U povratku se pješačilo drugom stazom, preko Peana i Mrčevca do početne pozicije u Gradiošnici u 16 sati nakon pređenih 19km”, naveli su iz Turističke organizacije.

Najčitanije