11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Pirati, vještice i druidi u Krtolima

Gusar Barbarosa, Mila i Frenki

Gusari, vještice, druidi, mladi istraživači u urnebesnoj potrazi – scene su iz posljednje epizode dječijeg serijala “Potraga” koji se u produkciji Radio-televizije Crne Gore snima u Luštica Bay-u, novom turističkom naselju na tivatskom dijelu poluostrva Luštica u Krtolima.

Ekipa serijala zainteresovala se za snimanje na živopisnim lokacijama golf vježbališta, mediteranskog naselja, marine, plaže, ostataka tvrđave i pećine koji se nalaze na teritoriji Luštica Bay-a.

“Ovdje su pejzaži spektakularni, pravi filmski, i praktično na jednom mjestu imate različitu scenografiju koja je bila neophodna za snimanje. Po završetku serijala, “Potraga” će prerasti u dječiji igrani film, prvi takve vrste u Crnoj Gori. Saradnja sa Luštica Bay-om se pokazala kao zaista odlično iskustvo” – saopštio je vođa TV ekipe Ratko Radovanović.

Glavni likovi u seriji su dječak i djevojčica Frenki i Mila, druid Stribor, gusar Barbarosa i vještica. U Luštica Bay-u oni će igrati golf, pecati ribu sa tvrđave, juriti čamcem gusara iz pećine, šetati plažom i letjeti helikopterom.

Serijal “Potraga” je igrani dječiji program koji realizuje Redakcija Programa za djecu i emituje se na Prvom programu TVCG. Serijal je rađen u saradnji sa izviđačkim odredom “Njegoš”. U svakoj epizodi djeca stiču nova saznanja i uče o različitim izviđačkim zanimljivostima (branje biljaka i pečuraka, orijentacija po suncu i pomoću kompasa, vezivanje čvorova, putni znaci, šifrovanje,vatra i slično) koje su im predstavljene kroz interesantna nadmetanja sa gusarom Barbarosom, vješticom i druidom.  Protagonisti ovog serijala su Danica Mihaljević, Lazar Begović, Mina Beratović, Nemanja Perović, Milan Mijajlović, Nataša Šotra i Đoko Jablan. Do sada je emitovano 18 epizoda a serijal je sniman na brodu „Sveti Stefan“, u Baru, na vodopadima Cijevne, tvrđavi Besac u Virpazaru,u pećini Magara i bašti Ekologika na Marezi…

Najčitanije