15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Pine u znaku mladosti i muzike

Tivatski maturanti danas su, jubilarni deseti put za redom, uzeli učešća u evropskoj manifestaciji maturskog plesanja kvadrila kao svojevrsnog simbola i poruke mira.

Zajedno sa vršnjacima iz još 55 evropskih gradova, maturanti Srednje mješovite škole “Mladost“ i Srednje muzičke škole Tivat, na gradskoj rivi Pine, praćeni pogledima ponosnih roditelja, prijatelja i profesora, ali i brojnih građana i turista, otplesali su  najveći svjetski sinhronizovani ples uz Štrausovu muziku “Fledermauss – Quadrille”.

Pozdravljajući maturante, gradonačelnica Tivta prof.dr. Snežana Matijević koja im se obratila sa palube jedrenjaka “Jadran” vezanog na gradskoj rivi, poručila je svršenim srednjoškolcima da izlaze iz možda i najljepšeg i najbezbrižnijeg perioda svojih života.

Matruranti Tivat 2107.

“Danas je dan kada ćete otplesati u novo poglavlje života i ne mogu a da i sama ne osjetim vaše ushićenje zbog toga. U ovom je plesu toliko simbolike – najljepši taktovi za korake budućnosti. Plešemo zajedno sa cijelom Evropom u istom trenutku, prelazeći tako rastojanja i prepreke, postajući svi zajedno dio boljeg svijeta koga ćete, sigurna sam, stvarati”- poručila je gradonačelnicima novoj generaciji svršenih tivatskih srednjoškolaca.

U ime obrazovnih ustanova iz kojih izlaze, maturante su pozdravile direktorice SMŠ “Mladist” Jovanka Vujačić i Muzilke pkole Tivat Pina Bubanja, dok je profesorima, roditeljima i rukovodstvu grada u ime maturanata, zahvalio đak generacije Božidar Ašanin.

Izvor:S. L.

Najčitanije