13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pikasova keramika u “Regentu”

Izložba Pikasove keramike je događaj koji kao rijetko koji, pravi razliku između luksuzne i elitne destinacije i jedan je od rijetkih koji umije da udahne život ovom i onako arhitektonski dobro izvedenom zdanju – kazao je na otvaranju izložbe djela čuvenog španskog umjetnika Pabla Pikasau hotelu “Regent Porto Montenegro”, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Izložbu koja je otvorena preksinoć uz prigodan muzički omaž Pikasou u interpretaciji nekoliko crnogorskih muzičara, priredila je kompanija “Disvocer Montenegro – Riana Group DMCC” iz Tivta liji je vlasnik australijski biznismen Romi Havat.

Govoreći na otvaranju postavke koju čine 22 Pikasova djela u keramci, Havat je istakao da je to “jedinstvenost u različitosti”.

“Crna Gora koja ima dugu kulturu i istoriju i vraća svoje mjesto na svjetskoj sceni a mi je podržavamo i stavljamo na međunarodnu mapu. Rado ćemo i dalje tražiti priliku da spojimo jedinstvenost i različitost.“- istakao je Havat dodajui da će posjetioci hotela “Regent Porto Montenegro” Pikasova djela na izložbi moći da pogledaju do 31.avgusta.

Ministar Pavle Radulović je naglasio da je “akademski svijet Pikaso svojim radovima zaista žestoko poljuljao, miješajući ga sa nečim što je tada doživljavano primitivnom afričkom umjetnošću.”

Ističući da je Tivat zahvaljujući ovakvim i sličnim događajima “postao centar kulturnih dešavanja u Crnoj Gori i na Jadranu”, gradonačelnica dr Snežana Matijević je pozdravla napor i trud komanije “Discover Montenegro” u čijoj realizaciji je Pikasova keramika i stigla u Tivat.

„Umjetnost prevazilazi sve granice i na taj način afirmiše sam grad i nudi kako turistima tako i lokalnom stanovništvu mnogo toga. Ova izložba je podržana od Ministarstva kulture Italije koji su učinili dostupnim bar djelić Pikasove i imaginacije i inspiracije“-  kazala je direktorica Turistilke organitacije Tivat Gabrijela Glavočić.

Izvor:S.L

Najčitanije