15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

”Pijat od žućenice” u subotu 17. juna

Žućenica

Tradicionalna kulturno–gastronomska manifestacija ”Pijat od žućenice”, u sklopu  XIII Međunarodnog Žućenica fest-a, održaće se 17. juna u Tivtu, na rivi Pine.

”Pijat od žućenice ” počeće u 19 sati mini koncertom tivatskog Glazbeno – prosvjetnog društva, a potom će dvadesetak ekipa sa preko 150 kulinara amatera, zaljubljenika u žućenicu, predstaviti jela ove najpoznatije jestive trave u Boki Kotorskoj. Tivatskim ekipama pridružiće se ljubitelji dobrih delicija iz Herceg Novog, Podgorice, Risna i poljskog grada Skočova.

Fešta se nastavlja nastupom Klape ” Rišpet ”, jedne od najpoznatijih hrvatskih klapa. Za ovu priliku, improvizovana pozornica biće na jedrenjaku MCG ” Jadran ”.Organizatori Žućenica fest-a su Organizacija žena Tivta, Radio Tivat i Turistička organizacija Tivat.

 Žućenica fest – Mašo Čekić – foto Boka News

Na konkursu za sufinansiranje projekata NVO opština Tivat je ovogodišnjim programima ” Žućenica fest-a ” opredjelila 2.600 eura, a TO Tivat je organizator koncerta Klape Rišpet.

Detaljnije informacije kod producenata Žućenica fest-a Blaženke Vučurović ( 069 088 099 ) i Maša Čekića  ( 069 045 137 ).

Najčitanije