8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„Pijaca ruralnih proizvoda“ u Budvi

Organska hrana
Organska hrana

Organski i domaći poljoprivredni proizvodi sa crnogorskih područja i autentične rukotvorine uskoro će biti dostupni građanima i turistima Budve u okviru projekta “Pijaca ruralnih proizvoda”, koji će, osmišljen i podržan od strane Turističke organizacije opštine Budva, zaživjeti već u subotu 4. juna 2016. godine.

Pijaca će se, u skladu sa vremenskim prilikama, održavati jednom nedjeljno, svake subote u terminu od 7 do 13 sati, u Gradskom parku u neposrednoj blizini Starog grada. Prodajni proizvodi će biti izloženi na specijalno izrađenim drvenim štandovima TOB-a, a izlagači moraju biti poljoprivredni proizvođači koji su registrovani kod Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a čiji proizvodi imaju sve neophodne serifikate.

„Pijaca ruralnih proizvoda“
„Pijaca ruralnih proizvoda“

Osnovni cilj Turističke organizacije opštine Budva prilikom osmišljavanja ovog projekta, koji je proistekao iz “Strategije razvoja ruralnog turizma u budvanskim selima” jeste afirmacija lokalnih proizvođača, organske poljoprivrede i autohtonih proizvoda i rukotvorina sa ovih prostora.

Kao podršku realizaciji TOB je osmislio i vizuelni identitet ambalaže i naljepnica.

Svečano otvaranje pijace je planirano za subotu, 4. jun u 11 sati uz nastup Ženske vokalne grupe “Harmonija” iz Budve.

Izvor:rtv budva

Najčitanije