7 C
Kotor

Slušaj online radio

Petrovac “Fešta od pašticade” 29. juna

Pašticada fest – Foto Miloš Ćetković

Tradicionalna manifestacija, Fešta od pašticade, ove godine biće održana u četvrtak, 29. juna, u Petrovcu u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva (TOB).

Fešta od pašticade predstavlja cjelodnevnu manifestaciju koja, prije svega, promoviše ovo tradicionalno primorsko jelo, uz muzički i dječiji dio programa.

Manifestacija će početi, tradicionalno, dječijim programom u 17 sati uz Šantu Pantu i Žarka Žabca sa mnoštvom balona i poklona za djecu.

Podjela pašticade počeće u 18 sati u restoranima duž petrovačkog šetališta, dok če u 19.30 sati Gradska muzika defileom kroz grad najaviti svoj koncert Evergreena od 20 sati.

Od 21 sat počeće koncerti klapa na tri bibe i to Castel Nuovo ispred SD Crvrena komuna, Trija Gušt ispred restorana Katič i Assa Voće ispred restorana Orada.

Završetak manifestacije je planiran za 23 sata tradicionalnim vatrometom.

“Kada su manifestacije ovog tipa u pitanju, trudimo se da izađemo u susret različitim ukusima, interesovanjima i uzrastu i napravimo događaj koji će okupiti veliki broj mještana i turista svih generacija. Cilj nam je svakako promovisanje naše kuhinje, kao veoma važnog dijela turističke ponude budvanske rivijere, kao i da kvalitetnim programom jun u Petrovcu, učinimo turistima još ljepšim”, ističu iz TOB-a.

Najčitanije