17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Peti otvoreni Kup Herceg – Novog u podvodnom ribolovu

Podvodni ribolov
Podvodni ribolov

Peti otvoreni Kup Herceg Novog u podvodnom ribolovu biće održan u nedjelju 18. oktobra. Prema riječima organizatora učešće je najavilo deset klubova iz Crne Gore i pet klubova iz Hrvatske.

,,Učešće klubova iz Hrvatske nas posebno raduje, jer se radi o zemlji koja je uvijek u samom vrhu svjetskog podvodnog ribolova’’, kaže Dejan Drašković iz SRK ,,Mamula’’. On dalje objašnjava da se Kup Herceg Novog tradicionalno održava početkom jeseni iz dva razloga.

,,Prvi je bezbjedonosni aspekt, jer bi tokom ljeta učesnici bili u opasnosti zbog ogromnog broja brodova koji često glisiraju uz samu obalu, a drugi je što na ovaj način dajemo doprinos u obogaćivanju ponude u postsezoni u našem gradu’’, navodi Drašković i dodaje da će takmičenje početi u devet sati i trajati do šesnaest sati, kada se mora predati ulov.

,,Mjerenje ulova i proglašenje najboljih će se obaviti u hotelu Aleksandar, a po pravilima boduje se svaka riba preko 400 grama, osim kernje i divljači koje moraju imati minumum 2500 grama. Svaka vrsta dobija bonus od hiljadu poena. Ekipe broje po 3 člana, a novina u ovoj u odnosu na prošlu godinu je što sada sva tri takmičara iste ekipe mogu biti istovremeno u moru’’, objasnio je Drašković.

Takmičenje će nadgledati međunarodni sudije i delegati, koji će uz adekvatne mjere bezbjednosti sa dežurnim ljekarima sve pratiti iz nadzornog broda.

Organizatori takmičenja su Sportski ribolovni klub ,,Mamula“, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije