7 C
Kotor

Slušaj online radio

Penzioneri JBB traže isplate otpremnina

Brodogradiliste Bijela
Brodogradiliste Bijela – foto Radio H.Novi

Penzionisani radnici  Jadranskog brodogradilišta Bijela  u stečaju, njih 65, i danas su se ponovo okupili ispred kapije nekadašnje firme u znak protesta zbog neisplaćenih otpremnina. Sa prvog   protesnog okupljana, 23. septembra, zvanično su se dopisom  obratili Ministarstvu pomorstva i saobraćaja istakavši nezadovoljstvo što  nijesu dobili  otpremnine   shodno  jedinstvenom socijalnom programu za svih 266 radnika, koji su  bili na spisku stečajaca, što je  Vlada Crne Gore  prihvatila u avgustu prošle,   a potvrdila   30. juna ove  godine, rekao je za naš Radio Herceg-Novi u ime penzionera Milivoje Bojanović .

 – Iako smo tada postavili rok od 72 sta, da nam ministar odgovori,  još  nijesmo dobili odgovor ili bilo kakvu informaciju. Zato ćemo ponoviti zahtjeve, i da se što prije  postupi prema Odluci Vlade kako bi nam se isplatile otpremnine za koje su obezbijeđena sredstva, u iznosu oko pola miliona eura, istakao je Bojanović napominjući da im se u što skorije vrijeme realizuje stečeno  pravo iz radnog odnosa ,kojeg su kao i njihove kolege, izgubili  uvođenjem stečaja u Jadransko brodogradilište Bijela  krajem juna 2015. godine.

Podsjećamo, da su tokom septembra, isplaćene otpremnine za  201 radnika,  ali ne i za njihovih  65 kolega,   koji su otišli u prijevremenu penziju.  Tekućom isplatom je  obuhvaćeno 3,5 miliona eura, kao dijela    sredstava od prodaje velikog doka novom litvanskom vlasniku .

Najčitanije