Počeo festival Jazz Summer Montenegro Herceg Novi

Jazz Summer Montenegro Herceg Novi
Jazz Summer Montenegro Herceg Novi

Dvosatnim koncertom na kojem su nastupili Michael Supnick(USA), Filippo Rodolfi(Ita), Branko Marković(Srb) i Zoran Ćetković i Miodrag Šule Jovović iz Crne Gore, u srijedu je na Trgu od muzike ispred Muzičke škole, počeo je Jazz Summer Montenegro Herceg Novi u organizaciji Muzičke škole Herceg Novi i NVO “Fortuna”, a pod pokroviteljstvom Turističke Organizacije Herceg Novi

,,Nastojaćemo da ovaj džez festival svojim kvalitetom i edukativnim karakterom zauzme vodeće mjesto u kolturnoj ponudi našeg grada id a po tome bud eprepoznatljiv ne samo u Crnoj Gori nego i mnogo šire. Želim da se zahvalim strateškim partnerima, bez kojih ovaj festival ne bismo realizovali, a to su Turistička Organizacija i Opština Herceg Novi, kao i kompanija Azmont investment’’, kazala je na otvaranju direktorica Muzičke škole Herceg Novi, Nada Karadžić. Festival je zvanično otovorila predstavnica Azmont investmenta Adrijana Husić, koja je čestitala organizatorima na predivnom ambijentu i na uloženom trudu.

,,Nama je zadovoljstvo što se nalazimo ovdje i što smo dio ove priče i vjerujemo da ćemo svi zajedno imati prilike da uživamo uz zvuke vrhunske džez muzike a da će najmlađi imati priliku da čuju i nauče nešto novo, što je svakako i najvažnije’’, rekla je Husić. Program otvaranja je vodila novinarka radija Jadran, Branka Tušup, a na koncertu su kao gosti nastupili Dragan Karlo Đorđević i Jelena Jovanović. Upravo će se koncertom Jelene Jovanović, koja će nastupiti sa polaznicima džez škole, nastaviti program na festivalu u okviru kojeg će u tri dana trajanja nastupiti poznati džez muzičari iz Sjedinjenih Američkih Država, Turske, Italije, Austrije, Srbije, Slovenije i Crne Gore, a svakoga jutra takođe u okviru festivala održavaju se džez radionice za učenike u Muzičkoj školi.

Jazz Summer Montenegro Herceg Novi
Jazz Summer Montenegro Herceg Novi

Posljednje večeri festival 28. avgusta, organizatori su pripremili pravi džez spektakl koji će u Dvorani Park od 21 sat prirediti Pippo Corvino kvartet – Filip Gavranović, gitara; Anil Bilgen, klavir; Miha Koren, bas i Pietro Ricci, bubnjevi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.