13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeo festival Jazz Summer Montenegro Herceg Novi

Jazz Summer Montenegro Herceg Novi
Jazz Summer Montenegro Herceg Novi

Dvosatnim koncertom na kojem su nastupili Michael Supnick(USA), Filippo Rodolfi(Ita), Branko Marković(Srb) i Zoran Ćetković i Miodrag Šule Jovović iz Crne Gore, u srijedu je na Trgu od muzike ispred Muzičke škole, počeo je Jazz Summer Montenegro Herceg Novi u organizaciji Muzičke škole Herceg Novi i NVO “Fortuna”, a pod pokroviteljstvom Turističke Organizacije Herceg Novi

,,Nastojaćemo da ovaj džez festival svojim kvalitetom i edukativnim karakterom zauzme vodeće mjesto u kolturnoj ponudi našeg grada id a po tome bud eprepoznatljiv ne samo u Crnoj Gori nego i mnogo šire. Želim da se zahvalim strateškim partnerima, bez kojih ovaj festival ne bismo realizovali, a to su Turistička Organizacija i Opština Herceg Novi, kao i kompanija Azmont investment’’, kazala je na otvaranju direktorica Muzičke škole Herceg Novi, Nada Karadžić. Festival je zvanično otovorila predstavnica Azmont investmenta Adrijana Husić, koja je čestitala organizatorima na predivnom ambijentu i na uloženom trudu.

,,Nama je zadovoljstvo što se nalazimo ovdje i što smo dio ove priče i vjerujemo da ćemo svi zajedno imati prilike da uživamo uz zvuke vrhunske džez muzike a da će najmlađi imati priliku da čuju i nauče nešto novo, što je svakako i najvažnije’’, rekla je Husić. Program otvaranja je vodila novinarka radija Jadran, Branka Tušup, a na koncertu su kao gosti nastupili Dragan Karlo Đorđević i Jelena Jovanović. Upravo će se koncertom Jelene Jovanović, koja će nastupiti sa polaznicima džez škole, nastaviti program na festivalu u okviru kojeg će u tri dana trajanja nastupiti poznati džez muzičari iz Sjedinjenih Američkih Država, Turske, Italije, Austrije, Srbije, Slovenije i Crne Gore, a svakoga jutra takođe u okviru festivala održavaju se džez radionice za učenike u Muzičkoj školi.

Jazz Summer Montenegro Herceg Novi
Jazz Summer Montenegro Herceg Novi

Posljednje večeri festival 28. avgusta, organizatori su pripremili pravi džez spektakl koji će u Dvorani Park od 21 sat prirediti Pippo Corvino kvartet – Filip Gavranović, gitara; Anil Bilgen, klavir; Miha Koren, bas i Pietro Ricci, bubnjevi.

Najčitanije