9.4 C
Kotor

Slušaj online radio

„Pauk“ odnio 21 automobil, haos na ulicama odmah suzbijen

Komunalna policija i pauk opet u akciji -danas u Tivtu
Komunalna policija i pauk opet u akciji -danas u Tivtu

Za samo dva dana rada Komunalna policija Opštine Tivat u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti i firmom „Parking sistem i garaže“, uspjela je da u najvećoj mjeri, eliminiše pravi haos koji je mjesecima vladao na gradskim ulicama.

Naime, prema riječima v.d. načelnice Jadranke Joksimović,  Komunalna policija je za dva dana „paukom“ podigla i odnijela 21 nepravilno parkirano vozilo,  a izdato je 36 prekršajnih naloga. Ukupna vrijednost kazni „odrezanih“ nesavjesnim vozačima koji su svoje četvorotoškaše ostavljali na nedozvoljenim mjestima, je 3.120 eura, od čega se 1.890 odnosi na same novčane kazne, a 1.230 eura na troškove podizanja i odnošenja  automobila „paukom“.

Ovo je rezultat odlučnosti nove gradonačelnice dr Snežane Matijević (DPS) da u najkraćem roku aktivira rad Komunalne policije koji je tokom mandata njenog prethodnika Ivana Novosela, bio praktički zamro jer bivši gradonačeklnik nije sproveo mjere na koje je bio obavezan novim Zakonom o Komunalnoj policiji što je na snagu stupio još početkom okrobra prošle godine. Od tada do prije dva dana, Komunalna policija u Tivtu praktično da nije ni postojala, vd. načelnici bile su „vezane ruke“, a što su građani odmah iskoristili pa je na ulicama tog grada mjesecima vladao pravi haos, posebno sa nepravilno parkiranim vozilima.

Gradonačelnica Matijević insistirala je stoga na hitnom aktiviranju Komunalne policije koja će uskoro biti i kadrovski ojačana zapošljavanjem još dva komunalna policajca. Predsjednica Opštine podržala je i inicijativu da se za potrebe te službe uskoro kupi i novo specijalno vozilo „pauk“, što će dodatno povećati efikasnost intervencija zato što se sada koristi „pauk“ privatne firme „Parking sistem i garaže“.

Izvor:S. L.

Najčitanije