Parking servis u Tivtu priprema se za početak naplate uličnog parkiranja

Sa Telecomom sklapaju ugovor za SMS plaćanje parkinga

Detalj sa tivatskih ulica

Preduzeće Parsking servis Tivat (PST) koje je u isključivom vlasništvu Opštine, trebalo bi uskoro da počne i naplatu korišćenja parkirališta duž ulica i u dvorištima stambenih zgrada u centru Tivta.

Na posljednjoj sjednici SO krajem prošle godine, odbornici su usvojili dopunu „Odluke o povjeravanju javnog prostora za parkiranje vozila privrednom društvu PST“ a kojom se toj firmi na period od tri godine povjerava gazdovanje nad još ukupno 27 parking mjesta u ulici 21. novembra i 26 parking mjesta na Šetalištu Iva Visina. Prethodno je PST-u na isti način već ustupljeno ukupno 375 parking mjesta u ulicama i dvorištima stambenih blokova u najužem centru Tivta. Pored njih PST raspolaže i sa ukupno pet stalnih ili privremenih parkirališta u centru grada, na aerodromu i kod uvale Plavi horizont u Krtolima, a na kojima ima ukupno 579 parking pozicija za automobile i 4 za autobuse.

Trenutno se u Tivtu naplaćuje parkiranje samo na tim parkiralištima osim onog na Plauim horizontima koje je sezinskog karaktera, a cijena iznosi od 40 do 80 centi po započetom satu. Direktor PST Slaviša Ognjanović (DPS) očekuje da uskoro počne i naplata korišćenja javnih parkinga duž ulica i u dvorištima stambenih blokova, a koja su podijeljenja u dvije zone – crvenu i žutu, zavisno od dozvoljenog vremena zadržavanja vozila na njima.

Detalj sa tivatskih ulica

„Na tenderu za izbor softvera za naplatu uličnog parkiranja putem SMS-a, pobijedio je Crnogorski Telecom sa kojim smo u fazi definisanja i potpisivanja ugovora. Uskori slijedi i tendere za isporuku i postavljanje vertikalne i horizintalne saobraćajne signalizacije na tim parkralištima,  a planiramo da zaposlimo i najmanje još 5 kontrolora koji će u dvije smjene voditi računa o naplati uličnog parkiranja.“- kazao nam je Ognjanović dodajući da očekuje da se sve to završi u najskorije vrijeme i da naplata ulilnog parkiranja u Tivtu krene najkasnije do kraja narednog mjeseca.

On je najavio i izmjene i dopune cjenovnika usluga PST-a kojima će se kako ističe, uvesti još neke dodatne kategorije i povoljnosti za korisnike usluga parkinga u žutoj zoni, posebno one koji zbog potreba posla svakodnevno moraju da u nju dolaze automobilima.

6 Komentari

  1. Kvalifikovan,prekvalifiokvan,učitelj razredne nastave.Stručnjak za NS,SNS ,ZBS,DS,DPS,i..koji dođu…Fantastičan stručnjak,sa pravom naobrazbom,za svoje čimbeničko postavljenje,tako da smo tu agvantali fino i bogumi porodično funkcionerski koncipirano. Tako dražesni moi pripremte se za onogošt revoluciju znanja i obrazovanja,i revolucionarne čimbenike…adio te i sretni vi bili…vami i onoj te ig je mencovala…

  2. E slušaj VAMO (REČE OFICIR ozne u Bosni )Imam slikano najmanje 50-60 pezicija đe su auta TV CG— U PREKRŠAJU KAO ŠTO VIDITE OVAJ TV CG 003 A I P 333 auto policije i čekam da me komunakni šef diblji TAXI vozač pozove izvine se i reče hrišćani smo praštajmo jedan drugome. Tu su mene (što bi reka predsjednik skupštine ) TIVATA NAPISALI JEDNU A MALO NIŽE DRUGU PRIJAVU. Vidio sam momke oni nešto pišu bez licence i kad me viđoše vele sačekajte da ovo potpišete. PAZI VAMO riječ je o tome da moj privremeno parkiran auto možda 10 minuta jer sam posjetio bolesnu osobu NIJE BIO U JEDNOSMJERNU A TAKVIH PHOTO SAMO od BR tablica i opštine TV CG— Tivat tablica imam barem 30setak. Znate kad ču im platit kaznu kad se vrne ovaj kao specijalni kadar na ŽABLJAK (ili šef policije komunale u Pljevlja)a to je nikad a možda ni tada (ako ih ne tužim privatnom tužbom i to za ometanje auta)..Kako oni misle naplaćivat parkinge kad automobili opštine Tivat krše parking propise naspomen Pavlu Vujisiću za Beograd (film) (kad nije primio lovca jer je stanica u sledeće selo zvano Vukojebina)

  3. Fantasticno moj narode fantasticno.No boga vi sto mislite a sto bi bilo kad bi bilo da je onaj tunjeeeel tamo gore izvise izbusen i ima jos dvije trake da u duplo mogu sljegat u ovo more nam.Dje bi nam sad kraj bio montekarlo bi plaka za nama a mi bi mu se obrnuli i rekli cus tovare niste u skolu ka mi isli.

  4. Neeverovatno. Cela familija vrlo stručni rukovodioci,neviđeno. Zaista tužno za celi Tivat kakva primitivna degradacija vrednosti. Ako su morali da se zahvale na partijskom radu,zahvalili su se supruzi,ali tolika zahvalnost celoj porodici,čime je zaslužena?.Molim novoizabranu predsednicu da se izjasni,zašto,kako,zbog čega. Ko upravlja,ko odlučuje,koji su kriterijumi,koje vrednosti,molim vas. Zato i ovakve odluke,na svim nivoima,poslušnici koji gaze preko logičnosti. Takve su postavili,ali greške će platiti građani. Nadam se otrežnjenju,ubrzanom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.