8 C
Kotor

Slušaj online radio

Papaladom a la maka završena manifestacija “Od Božića do Božića” (foto)

Papaladom a la maka večeras je na Tgu od oružja u Kotoru završena manifestacija „Od Božića do Božića“.

Organizatori NVU „Karampana“ priredila je gastronomsku feštu, na kojoj je sve je bilo džabe, kako i samo ime kaže a la maka, a posjetioci su imali priliku probati gastro specijalitete bivših republika ex YU, kao i delicije Bokeške kužine.

Feštu je muzički začinio kotorski bend “The Grupa”.

Papalada a la maka 2018. – Kotor

Vrijedne aktivistkinje NVU „Karampana“ pripremile su razne delicije, pa je u ponudi bilo, od kuvanih domaćih i kranjskih kobasica, tripica, pršuta, sira, rižota, pečenja, fažole, podvarka, zelja, pita i tulumba, limunade, kuvanog vina…

Telegrafski kazano, kotorski trg dobro posjećen, dobro raspoloženje, uz gastro delicije, muziku i vino, toplo vrijeme, južina, a specijaliteti „pometeni“ u kratkom vremenskom intervalu.

„Prema našoj ocjeni manifestacija Od Božića do Božića ove godine je nadmašila sve dosadašnje. Posjećenost manifestacija koje organizujemo pokazuje da naši sugrađani i gosti uživaju u ovome što pripremamo, ne samo večeras, već i prethodnih dana, dakle, ukupnim kulturno zabavnim programom koji je bio izuzetno bogat tokom ovih petnaestak dana. Kotor i Crna Gora imaju što pokazati, to smo još jednom dokazali kroz manifestaciju „Od Božića do Božića“ i dodatno upotpunili turističku ponudu Kotora. Već imamo i neke nove ideje i predloge za narednu godinu…“ – kazala je za naš portal Pina Lazarević predsjednica NVU „Karampana“.

Papalada a la maka 2018. – Kotor

Ona je najavila da „Karampana“ narednih dana kreće sa pripremama za predstojeći veliki Zimski kotorski karneval koji bi trebao biti održan 11. februara.

Manifestacija „Od Božića do Božića“ tradicionalno organizuje NVU „Karampana“ u saradnji sa TO „Kotor“ i podršku Opštine Kotor.

Više fotografija na našoj facebook strani sa Papalade a la maka 2018.

Najčitanije