16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Papalada ala maka – Al se nekada dobro jelo

Papaladom ala maka, pod sloganom „Al se nekada dobro jelo“ večears je na Tgu od Oružja u Kotoru završena manifestacija „Od Božića do Božića“.

Organizatori NVO „Karampana“ i TO Kotor priredili su gastronomsku feštu, na kojoj je sve je bilo džabe, kako i samo ime kaže ala maka, a posjetioci su imali priliku probati gastro specijalitete svih bivših republika ex YU, kao i dvije pokrajne Kosovo i Vojvodine. Naravno tu su se našle i delicije Bokeške kužine.

Aktivistkinje NVO „Karampana“ prihvatili su originalnu ideju koleginice Nade Janković, koje su spremile hranu, od Vardara pa do Triglava. Svaki štand imao je specijalitete republike koju je predstavljao. Posebno interesovanje izazvali su štandovi Kosova, Bosne, Srbije, Slovenije, kako gurmanske, tako i način na koji su se predstavili.

Organizatori su se zaista potrudili, pa je u ponudi bilo, od kuvanih domaćih i kranjskih kobasica, pršuta, sira, rižota, pečene prasetine, pasulja, podvarka, zelja, pita i pituljica, tulumba, limunade, dakle, svega po čemu je prostor bivše države bio prepoznatljiv u gastronomskom smislu.

Telegrafski kazano, kotorski trg dobro posjećen, dobro raspoloženje, uz gasto delicije, muziku i pivo, vrijeme hladno, suho, bez bure, a specijaliteti „pometeni“ u vrlo kratkom vremenskom intervalu.

„Druga godina da se odražava manifestacija „Od Božića do Božića“, ove godine za jednu stepenicu podigli smo je na viši nivo, činjenica je da je vrijeme bilo izuzetno loše, pa publike je bilo nešto malo manje.

Programe koje smo organizovali opravdali su naša očekivanja a i neke pjace i trgovi su se pokazale kao interesantne na kojima treba organizovati više dešavanja, kao Pjaca od Muzeja.

Iz svega ćemo tek naknadnim analizama izvući pouke što treba reducirati, promjeniti, što treba unaprediti, koje prostore treba više koristiti.

Ovom manifestacijom Kotor je pokazao da ima dušu. Ovo je prava prilika da najavimo i zimske karnevalske fešte koje ubrzo kreću.“ Kazao je za Boka News direktor TO Kotor Mirza Krcić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije