13 C
Kotor

Slušaj online radio

Palata Smekija i hotelski kompleks „Jadran“ primiće prve goste u maju

Perast gradnja hotela – foto Boka News

Palata Smekja u Perastu, luksuzni dio budućeg hotelskog kompleksa „Jadran“ sa pet zvijezdica, primiće prve goste u maju, najavljuje insvetitor, budvanska kompanija „Imobilia“, biznismena Branka Ćupića.

Riječ je o hotelskom kompleksu sa 150 luksuznih soba i apartmana na samoj obali mora u Perastu. U ovom trenutku Palata Smekja je u završnoj fazi rekonstrukcije, dok se na ostalom dijelu izvode intezivni radovi.

Izgradnjom, kako tvrde, ne narušavaju izgled Perasta niti njegovu kulturno istorijsku baštinu, ali će realizacijom investicije uspjeti da i domicilnom stanovništvu poboljšaju kvalitet života kakav zaslužuju, poručuju iz ove kompanije.

Perast gradnja hotela – foto Boka News

Podsjećamo, budvanska firma je još prije 11 godina je postala vlasnik kompleksa “Jadran Perast”, kupovinom akcija na državnom tenderu, zadovoljivši tako sve zahtjeve države u pogledu budućnosti ovog objekta. Kompanija se tada obavezala da će sadašnji kompleks, koji čine Palata Smekja i nova zgrada napravljena krajem prošlog vijeka u vrijeme ekspanzije proizvodnje u ovdašnjoj fabrici konfekcije, u potpunosti rekostruisati, arhitekturu fabričke hale uskladiti sa izgledom fasada peraških zgrada i na tom mjestu napraviti hotel sa pet zvjezdica.

Perast izgled budućeg hotelskog kompleksa

Menadžment nad „Jadranom“ vršiće, kao što je to u svim dosadašnjim projektima koje realizuje kompnija Imobilia Brana Ćupića, španska hotelska grupa Iberostar.

Iberostar već više od osam godina upravlja i bečićkim hotelom „ Belvi“, koji je rekonstruisala, dogradila i potpuno ataptitrala „Imobilia“, u šta je uloženo više od 50 miliona eura. Takođe, Iberostar grupa upravljaće i projektom koje budvanska kompnija realizuje na Njivicama, gdje gradi hotelski kompleks Riviera.

Španci posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta. Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa

 

Najčitanije