4 C
Kotor

Slušaj online radio

Ova promjena vremena nije kraj ljeta!

Boka Kotorska - foto Boka News
Boka Kotorska – foto Boka News

Toplo more, čije površinske temperature zadnjih dana na Jadranu dosežu čak i do 25 stepeni, najbolji je pokazatelj da se ljeto produžilo i na prve dane septembra.

Gotovo posvuda su danju temperature vazduha bile blizu ili čak iznad vrućih 30 Celzijevih stepeni.

Pad pritiska vazduha krajem nedjelje, kao i slabo jugo na otvorenom moru prvi su znakovi promjene vremena koje nam donosi ciklona i frontalni sustav.

Ciklona će se relativno brzo premjestiti preko našeg područja, no do vikenda će se zadržavati centrom oko juga Italije, a njena će blizina i našem području donijeti povremene nestabilnosti.

Bez obzira što se radi o prvoj septembarskoj cikloni, ljetnih dana bit će i iza nje…

Vrijeme Boka Kotorska - oblačno sa kišom 17.novembar 2014
Vrijeme Boka Kotorska – foto Miro Marušić

Ponedjeljak 5. septembar:

Postepeno naoblačenje, popodne, a naročito tokom noći, kiša, pljuskovi i grmljavina. Intenzivnije padavine se očekuju u noćnim satima, obilniji pljuskovi, a ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode. Vjetar tokom dana mjestimično umjeren do pojačan, južnih smjerova, u noćnim satima pojačan i jak, sjeveroistočni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19 do 31 stepen.

Utorak 6. septembar:

Pretežno oblačno i svježije, povremeno kiša ili pljusak i grmljavina. Intenzivne padavine se očekuju u prvom dijelu dana, ponegdje su moguće kratkotrajne vremenske nepogode. Vjetar pojačan i jak, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 21, najviša dnevna od 11 do 26 stepeni.

Najčitanije