Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju – Marković i Les šampioni

Na Otvorenom prvenstvu u jedrenju Crne Gore 2016. koje je proteklog vikenda održano u Tivtu, Igor Les, iz tivatskog Delfina osvojio je titulu državnog prvaka u klasi Laser Standard. U istoj klasi, Alec Cvinar iz dubrovačkog Orsana je drugi i treći je Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić.

U klasi Laser 4.7 za zlato se izborio  Ilija Marković, JK Delfin, a jedriličari JK Mornar iz Splita  Božo Golubić za srebro i  Djani Muhar bronzu. Mlada dubrovčanka Andrea Antunović, JK Orsan zlatna je jedriličarka ovog prvenstva u  konkurenciji Laser 4.7 za žene, a srebo je osvojila Mila Noel Tomanović iz JK Delfin.

JK Mornar zauzeo je prve dvije pozicije na postolju u klasi Laser Radial. Zlato je odnijela u Split Sandra Lulić, a srebro Noa Vladislavić. Dubrovčanin Damir Bulić iz JK Orsan je osvojio bronzu. U konkurenciji Laser Radial žene, Sandra je  osvojila zlatnu medalju, Irina Kusovac, JK Delfin srebrnu i  Mihaela De Michelli Vittori iz JK Mornar bronzu.

Nikola Golubović odbranio je titulu šampiona u klasi Optimist, srebro je osvojila  Josipa Čelanović i fantastičan devetogodišnji Pavle Musić se izborio za bronzu, svi iz JK Delfin. U kategoriji djevojčica zlatna je Josipa, srebrna Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić i Tatjana Kusovac iz Delfina ponijela je bronzu. U kategoriji Optimista do 12 godina Nikola Golubović je ponio zlatnu medalju, Pavle Musić srebrnu i bronzanu Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić.

Prvenstvo je bilo međunarodno karaktera, veoma uspješno i sa potvrđenom perspektivom da postane važan događaj u kalendaru regata sportskog jedrenja. Konkurenciju su ove godine pojačali jedriličari iz susjedne Hrvatske, koja je u jedrenju u svjetskom vrhu, i to jedriličari iz JK Mornar iz Splita i JK Orsan iz Dubrovnika, a  iz crnogorskih klubova takmičili su se jedriličari iz JK Lahor iz Kotora, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i JK Delfin iz Tivta.

U prva dva dana odjedrene su se tri regate, po zapadnom vjetru jačine od 4 do 10 čvorova. Poslednjeg dana nije bilo regate. Jedriličari su uporno čekali na moru, ali vjetra nije bilo, te je regatni odbor u 15 sati vratio takmičare sa regatnog polja, što je i bilo najkasnije vrijeme za mogući start.

Otvoreno prvenstvo u jedrenju Crne Gore 2016.
Otvoreno prvenstvo u jedrenju Crne Gore 2016.

U Jedriličarskom klubu Delfin organizovana je dodijela nagrada, koje je za ovu priliku posebno dizajnirala i obezbijedila kompanija Brand New Tivat. Najboljim jedriličarima nagrade su dodijelili potpredsjednici Opštine Tivat Siniša Kusovac i  Dejan Maslovar, sekretarka za sport Opštine Tivat Darka Ognjanović, Duško Lučić, potpredsjednik Jedriličarskog saveza Crne Gore, zatim Nikola Krsmanović savjetnik za sport Sekretarijata za sport Opštine Tivat i Kristina Škanata, PR Porto Montenegra.  Za sve takmičare i goste organizovan je ručak i posluženje za koje su pobrinule  kompanije Boka Adriatic, restorani ONE i Giardino, Kovinic doo, SL Montenegro, Bonela i kafe Regata, a u tehničkom dijelu podršku prvenstvu obezbijedili su UNA Montenegro, Slam, Arsenal Elektro, Avel Yahting i Boatservice.

Optimisti do 12 godina

 1. Nikola Golubović, JK Delfin
 2. Pavle Musić, JK Delfin
 3. Jovana Kojčinović, JK Delfin

Optimist djevojčice

 1. Josipa Čelanović, JK Delfin
 2. Jovana Kojčinović, JK Jugole Grakalić
 3. Tatjana Kusovac, JK Delfina

Optimist generalno

 1. Nikola Golubović , JK delfin
 2. Josipa Čelanović; JK delfin
 3. Pavle Musić, JK Delfin

Laser 4.7 za žene

 1. Andrea Antunović, JK Orsan
 2. Mila Noel Tomanovic, JK Delfin

Laser 4.7

 1. Ilija Marković, JK Delfin
 2. Božo Golubić, JK Mornar
 3. Djani Muhar, JK Mornar

Laser Radial žene

 1. Sandra Lulić, JK Mornar
 2. Irina Kusovac, JK Delfin
 3. Mihaela De Michelli Vittori, JK Mornar
Otvoreno prvenstvo u jedrenju Crne Gore 2016.
Otvoreno prvenstvo u jedrenju Crne Gore 2016.

Laser Radial

 1. Sandra Lulić, JK Mornar
 2. Noa Vladislavić, JK Mornar
 3. Damir Bulić, JK Orsan

Laser Standard

 1. Igor Les, JK Delfin
 2. Alec Cvinar, JK Orsan
 3. Milivoj Dukić, JK jugole Grakalic

 

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.