13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena nova planinarska staza na Orjenu

Nova planinarska staza Orjensko sedlo – Vučji zub – Kešeljevića katuni, otvorena je danas, Kako su sopštili organizator, PK “Subra” po izuzeno lijepom jesenjem vremenu priređena je promotivna šetnja stazom, sa izlazkom na Vučji zub, 1805 m. Odziv na pješačku turu premašio je očekivanja, pa se na Vučjem zubu našlo čak 70-ak planinara iz sva tri bokeljska grada, kao i Podgorice i Trebinja, članovi planinarskih klubova, “Subra”, “Vjeverica”, “Pestingrad”, “Komovi” i “Vučji zub”.

Vrh Vučji zub – 1805 m, predstavlja pravu atrakciju novootvorene staze, čijim trasiranjem je Vučji zub postao lakše dostupan. Uostalom, lakša dostupnost glavni je motiv uspostavljanja cijele staze, čijim otaranjem se povezuje grahovski, kotorski i hercegnovski dio Orjena, što je glavni preduslov da ova planinska regija na tromeđi može krenuti u formiranje zajedničke ponude za aktivni turizam.

Nosilac ideje je Đorđije Kovačević, porijeklom iz Grahova, koji već 20 godina živi u Vankuveru (Kanada) i koji ulaže značajne napore da na razne načine oživi rodni kraj (detalje možete pogledati na http://grahovo.ca/).

Staza Orjensko sedlo – Vučji zub – Kešeljevića katuni već je peta markirana planinarska staza otvorena ove godine, čime je za kratko vrijeme značajno povećan kvalitet i kvantitet planinarske infrastrukture na Orjenu.

Željko Starčević

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije