20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba “Luka Kotor objektivom reportera”

Povodom početka ovogodišnje nautičke sezone i uplovljavanja broda “Berlin”, sinoć je u Galeriji solidarnosti, direktor AD „Luka Kotor“ Vasilije Kusovac otvorio izložbu “Luka Kotor objektivom reportera”.

„Fotografije koje su zabilježili Zoran Nikolić, Siniša Luković, Milan Dobrilović i Miro Marušić, nastale su kroz vrijeme, postepeno, kao svjedok kako su kruzeri, jahte, stizali u Kotor. Današnjim dolaskom broda Berlin u Kotor dužine 139 metara sa 379 putnika i 177 članova posade, zvanično smo otvorili kruzing sezonu 2016. na koju gledamo kao na nastavak uspješnog višegodišnjeg poslovanja. Ove godine u Kotor će uploviti preko 480 brodova sa preko pola miliona putnika, a očekuje se i preko 1,5 hiljada jahti. To će biti rekordna godina za Luku Kotor. Želja je da što više brodova ostaje i preko noći u Boki i Kotoru, da masovni turizam pretvorimo u elitni” – kazao je Kusovac.

Luka Kotor objektivom reportera
Luka Kotor objektivom reportera

Putnici ne kriju zadovoljstvo Kotorom kao destinacijom, ali ni mi nagradom „Stvaratelji za stoljeća“, međunarodnim priznanjem koji koji smo dobili za doprinos razvoju preduzetništva, koje će nam biti uručeno 5.marta u Dubrovniku na Regionalnom samitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“, istakao je Kusovac.

Organizatori izložbe su “Luka Kotor” i OJU “Muzeji” Kotor, u čije ime je istoričarka umjetnosti mr Marija Mihaliček najavila je bogat program tokom cijele godine koja će biti u znaku obilježavanja decenije od obnove crnogorske nezavisnosti.

Luka Kotor objektivom reportera
Luka Kotor objektivom reportera

„Galerija solidarnosti planirala je niz kvalitetnih likovnih i dokumentarnih izložbi koje će u toku ovogodišnje turističke sezone doprinijeti kulturnoj ponudi Kotora i Perasta kroz prezentaciju stalnih postavki i gostujućih programa. Galerija solidarnosti je planirala izložbe crnogorskog slikara Pera Nikčevića koji živi u Parizu, Ilije Šoškića koji živi i stvara u Rimu, postavku starijih i novijih radova Veselina Banjevića, izložbu posvećenu don Branku Sbutegi, izložbu Ratka Lalića iz Beograda i akademskih slikarki Danijele Mršulje, Ane Kordić i Mine Radović. Biće predstavljena i priča o petrovačkom Kastelu i Lazaretu, izložba o radu poznatog crnogorskog konzervatora Živka Radovića, izložba posvećena prof. Milanu Zlokoviću velikanu moderne arhitekture, kao i ona posvećena Ranku Radoviću arhitekti koji se predstavlja i kao likaovni stvaralac kroz njegove crteže i grafike.“, kazala je između ostalog Mihaliček.

Izložba “Luka Kotor objektivom reportera” biće otvorena do 13.marta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije