12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren “Big Game Fishing 2016” – Iskoristiti potencijale za razvoj sportsko-ribolovnog turizma

Big Game HN
Big Game HN

Već četvrtu godinu, hrabro, odvažno i kao prava evropska prijestonica kulture i ribarstva, organizujemo jednu od najatraktivnijih međunarodnih, društveno – sportskih manifestacija u Herceg-Novom’’, kazao je sekretar za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović, otvarajući sinoć “Big Game Fishing 2016”.

Dželetović je istakao da “Big game fishing” svojom sadržajnošću doprinosi bogatstvu turističke ponude u periodu van sezone i otvara nove mogućnosti za drugačije vidove turizma u Herceg-Novom i cijeloj državi. Upravo to je prepoznala Turistička Organizacija Herceg-Novog koja je i pokrovitelj turnira.

“Turistička kretanja danas imaju za cilj upoznavanje specifičnih karakteristika određenih područja, upoznavanje kulturnih i prirodnih osobenosti destinacije i aktivno uživanje. Zato su novi vidovi turizma u centru pažnje i treba ih razvijati i promovisati. Ovaj turnir je korak u tom pravcu”, rekao je Dželetović.

On je napomenuo da ove godine učestvuje 20 ekipa sa po pet članova iz Crne Gore, regiona i Evrope.

“Svim učesnicima želim interesantno i prijatno druženje, organizatorima zahvaljujem na trudu i zalaganju da sve bude u najboljem redu, gostima lijep doživljaj, a takmičarima puno sportske i ribolovačke sreće i naravno uspjeha i novih rekorda i medalja”, poručio je Dželetović.

Big Game HN
Big Game HN

Uspješan turnir i dobar ulov u ime Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore ekipama je poželio i Mladen Rostović.

Međunarodni turnir u najatraktivnijoj ribolovačkoj disciplini održava se do 24. septembra.

Domaćin je Opštijna Herceg-Novi, a organizatori “Big Game fishing klub Herceg Novi” i Sportsko ribolovački klub „Jugole Grakalić’’, pod pokroviteljstvom Turističke Organizacije Herceg Novi.

„Cilj nam je da postanemo nezaobilazna destinacija ribolovaca i ljubitelja ribolova koji putuju svijetom i učestvuju u ovakvim manifestacijama u pred i postsezoni. To bi značilo proširenje turističke ponude kako grada, tako i Crne Gore’’, rekao je ranije član Izvršnog odbora Turističke Organizacije Herceg-Novi, Marko Poznanović, napomenuvši da je u interesu grada da “Big Game Fishing” bude izdignut na nivo međunarodne manifestacije.

Big Game HN
Big Game HN

Predstavnik Big Game Fishing Kluba Herceg-Novi, Raco Gardašević, objasnio je da je Big game fishing – ribolov na tune, sabljarke i ostale trofejne ribe.

,,Imamo predstavnike iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Njemačke, Švajcarske i Rusije’’, rekao je Gardašević na konferenciji za novinare dodavši da je start u četvrtak ujutru iz Gradske luke u Herceg Novom, a ribanje će se odvijati u vodama Crne Gore.

„Takmičenje traje tri dana, pobjednik će se odrediti na osnovu vrste i težine ribe. Takođe se proglašava pobjednik za najveću ulovljenu ribu“, pojasnio je Gardašević.

On je kazao da će u u subotu, 24. septembra, ujutro biti organizovan i turnir za djecu između sedam i 14 godina “Little game”.

U ovoj manifestaciji se pored ribara i ribarenja, promovišu proizvođači autothonih lokalnih proizvoda Herceg-Novog. U četvorednevnom zabavnom programu, učestvovaće domaći bendovi, a biće organizovana promocija i posluženje specijaliteta i ostalih proizvoda, kao i ribe i vina.

 

Najčitanije